Alamy / AOP
00:10 - 02.05.2021 / viihde / Findance
Elisan 5G-verkko yli sadalla paikkakunnalla Suomessa - jo puolet suomalaisista asuu verkon alueella

Mitä tapahtuu, kun isä kohtaa lapsensa Lilli-opettajan humalassa baarissa? Klikkaa Spotifyyn!

Elisan 5G-verkkoa on laajennettu alkuvuoden aikana nopeasti ja sen alueella asuu jo puolet suomalaisista. Elisan 5G palvelee jo yli sadalla paikkakunnalla.

Alkuvuoden aikana Elisan 5G-verkkoa on laajennettu eri puolilla Suomea. Viimeisimpänä uuden mobiiliteknologian rakentaminen on alkanut muun muassa Torniossa, Suonenjoella, Alavudella, Laihialla ja lukuisilla muilla paikkakunnilla. Elisan nopea 5G on saatavilla jo yli sadalla paikkakunnalla Suomessa.

– 100 paikkakuntaa on iso lukema kun miettii, että verkon laajamittainen rakentaminen alkoi reilu vuosi sitten. Verkon laajentamista on tukenut suomalaisten nopea siirtyminen uuden teknologian käyttäjiksi, joka on itseasiassa tapahtunut jopa hieman vauhdikkaammin kuin edellisen mobiiliverkkosukupolven kohdalla, Elisan verkkopalveluista vastaava johtaja Sami Rajamäki kertoo.

Jo ennen viimeisimpiä verkon laajennuksia riippumaton tutkimus totesi Elisan 5G-verkon Suomen kattavimmaksi.


– Verkon kattavuus on käyttäjän näkökulmasta varmasti yksi tärkeimmistä asioista ja sen eteen olemme tehneet paljon töitä. Toki on paikkoja, jossa verkon rakentaminen on vasta aluillaan, mutta yhä useammassa kunnassa jo valtaosa ihmisistä asuu 5G-verkkomme alueella, Rajamäki jatkaa.

Isossa osassa Elisan 5G-paikkakunnista verkon alueella asuu vähintään puolet paikkakunnan asukkaista. Esimerkiksi Helsingissä Elisan 5G-verkon alueella on jo yli 90 % kaupunkilaisista ja koko pääkaupunkiseudulla yli 80 %. Oulussa Elisan 5G-verkon alueella asuu yli 80 % asukkaista, Turussa, Seinäjoella ja Tampereella vastaava lukema on yli 70. Pienemmistä paikkakunnista kärkeä pitää Raisio, jossa Elisa 5G-verkon alueella asuu peräti 98 % asukkaista. Ylivieskassa, Pietarsaaressa, Kemissä ja Hyvinkäällä väestöpeittoprosentti on liki 80 tai yli.

Uusi suomipop-biisi tarinoi, mitä tapahtuu, kun isä kohtaa lapsensa Lilli-opettajan humalassa baarissa? Klikkaa Spotifyyn!

artikkelin avainsanat:
5G Elisa kännykät tech