Nelonen Media
06:10 - 27.04.2021 / tv-sarjat / Findance
Diili: Sointu Borg voitti - Jaajo Linnonmaa: "kertoo poikkeuksellisesta lahjakkuudesta"

Suomen vaativin työhaastattelu on nyt ohi ja Diilin voittaja on valittu. Jaajo Linnonmaa valitsi maanantai-iltana Nelosella ja Ruudussa nähdyssä Diilin finaalijaksossa kahdesta piinkovasta finalistista voittajaksi Sointu Borgin, josta tulee voiton myötä kehitysjohtaja Jaajon bisnesimperiumiin. Toiseksi kisassa tuli mainosalan yrittäjä Petri Matero.

Finaalijaksossa nähtiin ennennäkemättömän kova tehtävä, jossa finalistien tuli kummankin luoda tyhjästä bisneskonsepti, kehittää sille visio, arvolupaus ja toimintasuunnitelma sekä pitchata uuden yrityksen konsepti joukolle bisnesenkeleitä. Erityisenä porkkanana kilpailijoille toimi se, että voittajan luomasta liikeideasta tulee lopulta todellinen ja hänestä itsestään uuden bisneksen vetäjä. Liikekumppaneikseen voittaja saisi Jaajon lisäksi ohjelman neuvonantajat Noora Fagerströmin ja Toni Lähteen, sekä kaikki ne bisnesenkelit, jotka voittaja onnistuu puhumaan pitchaustilaisuudessa mukaansa.

Lopulta Jaajo valitsi voittajaksi Soinnun, joka onnistui pitchaustilaisuudessa saamaan kehittämällään varainkeruukonsepti Fundlylla puolelleen peräti seitsemän sijoittajaa.

"Soinnussa mä tykkäsin eniten asenteesta. Asiat sanottiin suoraan, olematta ilkeitä. Tehtävissä Sointu antoi aina kaikkensa ja näytti rehellisesti tunteensa. Mulle tuli fiilis, että Sointu halusi eniten voittaa", Jaajo kehuu.

"Mä istuin yleisössä, kun Sointu finaalissa presentoi ammattisijoittajille Fundlya. Kun ottaa huomioon, että hän oli rakentanut koko yrityksen 24 tunnissa ja huhujen mukaan ei ollut nukkunut sekuntiakaan, niin se ei esityksessä näkynyt. Sointu oli rento, vakuuttava ja sai vastauksillaan peräti seitsemän sijoittajaa lähtemään mukaan. Se kertoo poikkeuksellisesta lahjakkuudesta", Jaajo sanoo.


Voitosta kuultuaan ilmeikkään Soinnun leuka loksahti täydellisesti.

"Siis nyt mä oon sekaisin, wau, wau, wau, wau. Mä oon ihan, että apua!!", Sointu ilakoi ja onnitteli sen jälkeen kilpakumppaniaan Petriä hyvästä kilpailusta.

"Finaali oli todellinen painekattila ja elämäni haastavimpia vuorokausia. En yhä voi uskoa voittoa todeksi. Joka aamu kun herään, tuntuu, että tämä kaikki on vain unta," Sointu kuvailee nyt tuntojaan voitosta.

Työ Fundlyn ja muiden yritysten parissa on jo alkanut ja katse on tulevaisuudessa. Jaajo kertoo soittaneensa Soinnulle muutama päivä kuvausten päättymisen jälkeen, mutta ohjelman esityksen vuoksi töitä ei voitu julkisesti aloittaa siltä istumalta.

"Töitä on nyt paiskittu pari viikkoa ja homma toimii. Sointu on todella oma-aloitteinen ja tykkää tehdä asiat aina loppuun asti. Välillä tuntuu kuin Sointu olisi edelleen Diilissä, sillä mimmin asenne on ihan timanttia. Soinnulla on oma tapahtuma-alan yritys, jonka eteen hän on tehnyt paljon töitä. En halua, että sitä haudataan uuden pestin myötä, vaan pohditaan enemmänkin miten saisimme hyödynnettyä sitä. Olen sanonut Soinnulle, että tässä on monta rautaa taottavaksi, ja tuntuu, että se sopii hänelle. Fundly tulee olemaan pian niin iso yritys, että Sointu tarvitsee itselleen työkaverin. Kuka tietää, sehän voisi olla joku vaikka Diilistä", Jaajo vihjaa.


Myös Sointu odottaa tulevaisuudelta paljon.

"Nyt on aika keskittyä täysillä työn tekemiseen. Olen asennoitunut hommaan niin, että tulevat vuodet olen valmis tekemään niska limassa töitä.
Fundlyn toiminnan rakentaminen ja hiominen tulee alussa olemaan omalla kohdallani varmasti prioriteetti numero yksi. Lisäksi Jaajon yrityssalkku on mielenkiintoinen ja laaja. Pääsen kehittämään monia eri alueita ja suunnittelemaan paljon uutta. Paletti sisältää mm. Korjaamon toiminnan kehittämistä, ravintolatoimintaa Briccon puolelta, tapahtumapuolta Extreme runin ja raviristeilyjen muodossa, Jaajon henkilöbrändiä ja vaikka mitä! Tylsää päivää ei näissä hommissa tule!", tuore kehitysjohtaja iloitsee.

Diiliä seurattiin kauden aikana erityisen innokkaasti Ruudussa. Ohjelman total-tv-tavoittavuus helmi-huhtikuun aikana (22.2.-23.4.) on ollut yli 2,1 miljoonaa, ja Diili on viimeisen kuukauden ajalta kaikkien kotimaisten suoratoistopalvelujen katsotuimpien ohjelmien sijalla neljäs.