Alamy / AOP
12:10 - 19.04.2021 / elokuvat / Findance
Yle Teema esittää Oscar-gaalan suorana 26.4. - mukana myös Oscar-jatkot
Hetkinen vielä... Meillä olis sulle juhannuksen paras Spotify-soittolista, tallenna jo nyt täältä

Elokuvavuoden huippuhetki, 93. kertaa järjestettävä Oscar-gaala, nähdään jälleen Yle Teemalla ja Yle Areenassa suorana maanantaina 26.4.2021 aamuyöllä klo 03 Suomen aikaa, ja uusintana suomeksi tekstitettynä vielä samana iltana.

Koronan vuoksi myös Oscar-gaala järjestetään nyt poikkeuksellisella tavalla ja tapahtuman pääpaikkana on Los Angelesin Union Station -rautatieasema. Perinteinen alkulämmittely eli Punainen matto nähdään kuitenkin tänäkin vuonna klo 01.30 alkaen.

Tänä vuonna Oscar-gaalasta lähetetään poikkeuksellisesti ja ensimmäistä kertaa sen historiassa myös ns. postshow, jossa muun muassa tunnelmoidaan voittajien kanssa palkinnonjaon jälkeen. Myös tämä osuus nähdään Ylellä varsinaisen gaalan jälkeen n. klo 06.00.

Oscarit voi katsoa suorana myös Yle Areenassa, jossa se on katsottavissa viikon ajan lähetyksen jälkeen. Tapahtumaa ovat jälleen kommentoimassa elokuva-asiantuntija Anna Möttölä sekä toimittaja J. P. Pulkkinen. Ruotsinkielistä lähetystä selostavat Johanna Grönqvist ja Silja Sahlgren-Fodstad.

Yle Areenassa Oscar-gaalan suorat lähetykset näkyvät kahtena striiminä klo 01.30 alkaen, toisessa selostus suomeksi, toisessa ruotsiksi.

Oscar-gaala näytetään Teemalla uusintana suomeksi tekstitettynä saman maanantain iltana kello 21 alkaen, jonka jälkeen näytetään myös punaisen maton osuus tekstitettynä.


Oscar-lähetykset Yle Teemalla ja Yle Areenassa 26.4.2021:

Yöllä suorana

klo 01.30 Punainen matto
klo 03.00 Oscar-gaala
klo 06.00 Oscar-jatkot

Editoituna ja tekstitettynä suomeksi

klo 21.00 Oscar-gaala
klo 23.50 Oscar-jatkot
klo 00.40 Punainen matto

Oscarit ja punaisen maton osuus ovat katsottavissa Yle Areenassa 2.5. saakka.

artikkelin avainsanat:
Oscar Oscar-gaala Yle Areena Yle Teema