Janely
16:10 - 06.04.2021 / musiikki / Findance
All Together Now Suomi -ohjelmasta tuttu Janely julkaisi Crown-singlen - "kiusaaminen alkoi jo päiväkodista ja jatkui yläasteen loppuun asti"

All Together Now Suomi - ja X Factor -ohjelmista tutuksi tullut Janely on julkaissut uuden singlen, jonka taustalla on omakohtainen kokemus koulukiusaamisesta ja erilaisuuden halveksinnasta. Tämä näyttävä ja kansainvälistä uraa luova laulaja-lauluntekijä julkaisi jo viime vuonna neljä singleä ja nauhoitti First Time -kappaleen yhteistyössä Suvi B:n kanssa.

Janelyn viimevuotisiin kappaleisiin lukeutui yhteistyössä amerikkalaisen tuottajaduo Mass Mercuryn kanssa julkaistu naisten voimalaulu Work Me Right, joka saavutti kymmenen Top10-sijoitusta kansainvälisillä DJ-listoilla. Sen menestystä seurasi Janelyn ja Jussi Nikulan säveltämä Tinderella-single, joka soi radioissa yli 70 maassa Yhdysvalloista Australiaan.

Myös nyt julkaistussa Crown-singlessä näkyy Janelyn oma kädenjälki. Kyseessä on voimaannuttava kasvutarina itsensä löytämisestä, itseensä uskomisesta ja oman elämänsä hallitsemisesta.

– Asuin nuoruuteni pikkukaupungissa, jossa värikäs persoonani erottui joukosta negatiivisesti. Se johti rajuun kiusaamiseen, joka alkoi jo päiväkodista ja jatkui yläasteen loppuun asti. Kiusaaminen loppui vasta, kun pakkasin 16-vuotiaana laukkuni ja muutin pääkaupunkiseudulle, Janely kertoo.

Crown on tehty heille, jotka ovat kyllästyneitä kuuntelemaan muiden negatiivisia mielipiteitä siitä, miten pitäisi olla, mitä pitäisi tehdä ja miltä pitäisi näyttää.


– Me olemme yksilöitä ja jokainen on oikeutettu itse olemaan oman elämänsä kuningatar tai kuningas. Crown on vahva kannanotto siihen, että erilaisuus pitäisi hyväksyä ja se pitäisi nähdä positiivisena asiana ja vahvuutena, ei ongelmana, Janely korostaa.

Crown-kappaleesta on juuri julkaistu myös Pekka Keräsen ohjaama musiikkivideo, joka vie katsojansa laulun sanoituksen mukaisesti prinsessamaiseen satumaailmaan, jossa kiusaajille ei ole sijaa. Janely istuu prinsessana valtaistuimella satumaisilla teekutsuilla muiden prinsessojen kanssa soturiarmeijaa edustavan tanssiryhmänsä kanssa.

Janely on puvustanut Hotel Arthurin juhlasalissa kuvatun videon esiintyjät ja tehnyt itse myös yllään olevan ritariasun.


– Olen myös ammattimainen meikkitaiteilija ja esimerkiksi tuolle videolle ja tuoreisiin promokuviini tein oman lookkini kokonaan itse hiuksia ja meikkiä myöten, Janely kertoo.

Janely on siviilinimeltään Jaanika Leino. Oman uransa lisäksi hän tekee tiivistä yhteistyötä musiikkimaailmassa Suvi B:n eli Suvi Pitkäsen kanssa. Kaksikolta on tulossa lisää yhteistä musiikkia lähempänä kesää.

Katso Crown-video alla: