Yle Kuvapalvelu / APU Productions
18:10 - 06.04.2021 / tv-sarjat / Findance
Yle Teema tänään: espanjalainen Sydämeni Inés alkaa - perustuu Isabel Allenden romaaniin
Hetkinen vielä... Meillä olis sulle juhannuksen paras Spotify-soittolista, tallenna jo nyt täältä

Yle Teema aloittaa tänään klo 20.00 espanjalaisen draamasarjan Sydämeni Inés. Sarjan kaikki yhdeksän jaksoa on heti katsottavissa Yle Teema -palvelussa.

Espanjalaisdraamasarja herättää henkiin romaanihenkilön, jonka rohkeus on vailla vertaa. Isabel Allenden romaanin (Inés del alma mía) filmatisointi on huima matka 1500-luvun historiallisiin tapahtumiin, joihin on kudottu henkilötarina tulisieluisesta espanjalaisnaisesta, joka silkasta tahdonvoimasta ponnisti lukutaidottomuudesta silloisen maailman toiselle laidalle – ja sen huipulle.

Kohtalon kolhima Inés Suárez hylkää kaiken entisen ja lähtee yksin uhkarohkealle merimatkalle uuteen maailmaan. Häntä eivät houkuta mittaamattomat kulta-aarteet, joita konkistadorit kuvittelivat sieltä löytävänsä. Pian Inés vaeltaa kuukausia orjakaravaanin matkassa ja päätyy viimein eurooppalaisten konkistadorien, omien maanmiestensä, joukkoon.

Vuosien saatossa hänestä kasvaa "noita", nainen, jota Amerikan taikauskoiset alkuperäiskansat ensin pelkäävät ja myöhemmin kunnioittavat, ja joka lopulta nousee rakastetuksi kansanjohtajaksi Chilessä. Kuinka se oli mahdollista?

Ehtymätön elämänhalu ajaa Inéstä eteenpäin, maasta toiseen ja yli rakkauden tarjoamien takaiskujen. Pitkän elämänsä aikana myös Inés syyllistyy raakuuksiin mutta pelastaa myös samalla ihmishenkiä.

Historiallisista romaaneistaan tunnettu, suosittu ja palkittu kirjailija syntyi Perussa, kasvoi Chilessä ja elää tänään tärkeänä ja tunnustusta saaneena osana amerikkalaista yhteiskuntaa. Allenden teoksiin sisältyy usein maagista realismia, kuten nytkin.

Sarjaa tähdittävät Elena Rivera, Eduardo Noriega, Benjamin Vicuna, Antonia Giessen ja Patricia Cuyul. Sarja on katsottavissa Yle Areenassa 6.10.2021 saakka.

Katso traileri alla: