Universal Music
16:10 - 02.04.2021 / musiikki / Findance
Megahitillä drivers license menestynyt Olivia Rodrigo julkaisi uuden singlen deja vu

Amerikkalainen laulaja-lauluntekijä Olivia Rodrigo nousi muutamassa päivässä koko musiikkimaailman huulille julkaistuaan tammikuussa debyyttisinglensä drivers license. TikTok-videosovelluksen ja kolmiodraaman siivittämä upea balladi nousi hetkessä peräti 33 maassa Spotifyn ykköspaikalle. Se rikkoi globaalin ennätyksen eniten vuorokauden aikana striimatusta kappaleesta, joka ei ole joululaulu: singleä kuunneltiin yhden päivän aikana lähes 14 miljoonaa kertaa.

Ilmiömäinen kappale pysyi Suomen Spotify-listan kärjessä 32 päivää ja globaalisti peräti 67 päivää. Kahdeksan viikkoa Billboard Hot 100 -listan kärkipaikkaa pitänyt single on myynyt Yhdysvalloissa tuplaplatinaa ja on viidettä viikkoa pop-radioiden soitetuin. Suomessa platinarajan ylittänyt biisi oli virallisen singlelistan kärjessä neljä viikkoa ja on tällä hetkellä neljättä perättäistä viikkoa radioiden 20 soitetuimman kappaleen joukossa.

Tänään Olivia Rodrigo julkaisee artistiuransa toisen virallisen singlen deja vu. Upeista pianomelodioista, värisevistä kitarasoundeista ja artistin sielukkaasta äänestä koostuva kappale sementoi Rodrigon aseman vuoden 2021 lupaavimpana uutena artistina. Lahjakas lauluntekijä on kirjoittanut singlen yhdessä jo debyyttikappaleesta tutun Daniel Nigron (Conan Gray, Lewis Capaldi) kanssa. Sekä deja vu että drivers license löytyvät Rodrigon debyyttialbumilta, joka julkaistaan 21. toukokuuta.

Näyttelijänäkin uraa luonut 18-vuotias Olivia Rodrigo tunnettiin aiemmin erityisesti pääroolistaan Disney+ -palvelun High School Musical -sarjassa. Ennen artistiuraansa Rodrigolta on julkaistu musikaalisarjaa varten tehtyjä kappaleita. Niistä kuunnelluin on artistin itsensä kirjoittama All I Want, joka on ylittänyt Suomessa kultarajan.