Lidl
09:10 - 31.03.2021 / viihde / Findance
Lidl hakee 200 kesäharjoittelijaa - haku käynnistyy pääsiäisen jälkeen

Haku suosittuun Tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoitteluun alkaa Lidlissä heti pääsiäisen jälkeen. 14–17-vuotiaat nuoret voivat hakea kahden viikon harjoitteluun 6.–19.4. Paikkoja on auki parisataa myymälöissä eri puolilla Suomea.

Tutustu työelämään ja tienaa (TTT) on kahden viikon mittainen kesäharjoittelu nuorille. Kymmenen työpäivän mittaisesta harjoittelujaksosta maksetaan kaupan alalla tänä kesänä 375 euroa. Päivittäinen työaika on kuusi tuntia ja työaikaan ei kuulu ilta- tai viikonlopputyötä.

Kaupan ala ja työ myymälässä kiinnostavat nuoria, ja TTT-haku on perinteisesti ollut todella suosittu ja varma kevään merkki. Koronan vuoksi nuorten kesätyöpaikkoja on monilla aloilla totuttua vähemmän. Lidlissä paikkoja on tarjolla sama määrä kuin aiempinakin vuosina.

– Meille on tärkeää, että voimme mahdollistaa nuorille turvallisen työharjoittelun. Meille aikuisille yhdellä kesällä ei ole niin väliä, mutta nuorille nämä ovat ainutlaatuisia vuosia. Kesäharjoittelu voi olla ratkaiseva steppi vaikkapa omien ammattihaaveiden selvittämisessä, Lidlin rekrytoinnin tiiminvetäjä Tiia Willman pohtii.

Lidlissä kesäharjoittelupaikkojen tarjoaminen nähdään myös vastuullisena nuorten työelämätaitojen kartuttamisena.

– Kauppa on monelle nuorelle ensimmäinen kosketus työelämään. Meillä yrityksenä ja kollegoilla myymälöissä on iso rooli, kun opastamme nuoria työelämän alkutaipaleella. Harjoittelussa opitaan myös työelämätaitoja, Willman sanoo.


Lidlissä kesäharjoittelijat pääsevät avustamaan myymälän päivittäisissä töissä. Työpäivään voi kuulua esimerkiksi tuotteiden hyllyttämistä, paistopisteellä avustamista ja asiakaspalvelua.

Tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelupaikkoja haetaan Lidlin verkkosivun tyopaikat.lidl.fi kautta 6.–19.4.

Lidl on sitoutunut Vastuullinen kesäduuni -kampanjan periaatteisiin. Alkuvuodesta Lidl Suomi palkittiin jo kolmannen kerran kansainvälisesti arvostetulla Top Employer Suomi -sertifikaatilla. Sertifikaatin myöntää Top Employers -instituutti, joka auditoi työpaikkoja ympäri maailman. Sertifikaatti myönnetään yrityksille, jotka ovat erinomaisia työpaikkoja henkilöstölleen.