Alamy / AOP
08:10 - 30.03.2021 / viihde / Findance
Suomi saa sulkapallon EM-kilpailut 2022 - näyttämönä Vantaan Energia Areena

Sulkapallon EM-kilpailut palaavat Suomeen ensi vuonna, kun Suomi isännöi peräti kaksia EM-kisoja saman kevään aikana. Helmikuussa kruunataan Euroopan parhaat mies- ja naisjoukkueet ja karsitaan samalla joukkueet MM-kisoihin eli Thomas ja Uber Cup -finaaliin. Huhtikuussa viikolla 17 on luvassa ennen näkemätön spektaakkeli, kun koko eurooppalaisen sulkapallon lippulaiva, vuoden merkittävin arvokisa eli henkilökohtaiset Euroopan mestaruudet ratkotaan ensimmäistä kertaa Suomessa. Euroopan parhaat mies- ja naispelaajat ja -parit kruunataan Vantaalla.

- Sulkapalloliitto haluaa tehdä sulkapallosta tämän vuosikymmenen urheiluilmiön Suomessa ja kansainväliset huipputapahtumat ovat yksi keskeinen osa strategiamme toteuttamista. Myös sulkapalloseurojen toiminnalle ja kehittymiselle huipputapahtumilla on iso merkitys. Uskomme, että ensi vuoden puolella korona on selätetty ja voimme tarjota suomalaisille sulkapallon ja urheilun ystäville mahdollisuuden nähdä Euroopan ja koko maailmankin parhaita pelaajia paikan päällä upeissa kotikisoissa, toteaa Sulkapalloliiton toimitusjohtaja Ville Valorinta.

- Liiton ja Vantaan kaupungin yhteistyö on tiivistynyt vuosi vuodelta ja olen todella iloinen, että eurooppalaisen sulkapallon kruununjalokiveä isännöi nimenomaan Vantaa. Energia Areenan kansainvälisen tason puitteet mahdollistavat huipputason tapahtuman järjestämisen Euroopan kirkkaimmille tähdille, yhteistyökumppaneille ja yleisölle, hän jatkaa.

EM-kilpailujen isännöiminen tarkoittaa noin 400 000 euron talousvaikutusta Vantaan talousalueelle.

- EM-kisat ovat Vantaan ja Sulkapalloliiton pitkän yhteistyön huipentuma. Olemme erittäin tyytyväisiä, että saamme kisat Vantaalle ja Energia Areenalle, joka on jo osoittanut toimivuutensa Suomen parhaana sisäurheiluareenana, Vantaan liikuntajohtaja Veli-Matti Kallislahti kommentoi.

Myyrmäessä sijaitseva vuonna 2006 valmistunut Energia Areena on 2 500 neliömetrin monitoimihalli, jonka katsojakapasiteetti on 3 500. Hallissa järjestetään urheilutapahtumien lisäksi muun muassa messuja ja konsertteja. Energia Areenalle myönnetty Opetusministeriön Vuoden Liikuntapaikka -palkinto.

Sulkapallon EM-kisat järjestetään Vantaalla 25. - 30.4.2022.

artikkelin avainsanat:
Energia Areena sulkapallo urheilu Vantaa