Telia
15:10 - 23.03.2021 / viihde / Findance
Telia: Seinäjoki saa laajemman 5G-peiton huhtikuun alkuun mennessä

5G-verkko on jo otettu käyttöön Seinäjoella, mutta maaliskuun kuluessa Telia rakentaa peiton yhtenäiseksi 5G-alueeksi Alakylästä Itäväylälle ja Heikkilänmäeltä etelään yli jo syksyllä 2020 5G:n saaneen Törnävän. Samalla uudistetaan alueen 4G-verkkoa. Rakentaminen on käynnistynyt helmikuussa, ja alkuvuoden urakka valmistuu huhtikuun alussa.

Kattavan verkkopeiton ansiosta yhä useammat voivat käyttää Telian 5G-palveluita, esimerkiksi kodin nopeaa 5G-laajakaistaa. 5G-puhelinten käyttäjillä verkko toimii sujuvasti eri puolilla Seinäjokea liikkuessa. 4G-verkon tekniikan uudistamisen ansiosta mobiilinetti vauhdittuu myös muilla käyttäjillä.

Toimiva 5G-verkko luo kasvun mahdollisuuksia Seinäjoen yrittäjille

”Digitaalisuus lisääntyy kaikissa yrityksissä koosta riippumatta – se ei ole tulevaisuutta, vaan on jo täällä. Toimivat ja tehokkaat 5G-yhteydet luovat alueen yrityksille uudenlaisia mahdollisuuksia, ja vapauttavat samalla aikaa yrityksen tärkeimpään tekemiseen. Toisaalta paremmat yhteydet mahdollistavat myös kuluttajille uudenlaisia asioita, esimerkkinä yhä suositumpi ammattimainen e-urheilu eli esports ”, kertoo Seinäjoen Yrittäjien puheenjohtaja Ossi Viljanen.

Telian 5G toimii jo lähes 60 paikkakunnalla ympäri Suomen. Telian oman verkon lisäksi 5G-rakentaminen on käynnistymässä Pohjois- ja Itä-Suomessa, jotka kuuluvat Suomen Yhteisverkon alueisiin. Suomen Yhteisverkko rakentaa mobiiliverkkoja Telialle ja DNA:lle.

”5G-verkon peruspeittoa rakennetaan eri puolilla Suomea jatkuvasti, mutta panostamme tänä vuonna kattavan peiton varmistamiseen tietyllä paikkakunnilla. Valitsemme nämä panostusalueet asiakaskunnan sekä verkon tämänhetkisen tilanteen ja kuormituksen perusteella. Siirrymme vaiheeseen, jossa on asiakkaiden kannalta mielekästä varmistaa kunnon peitto kerralla”, sanoo Telian paikallisjohtaja Petri Haapanen.


5G uudistaa palveluita kotona ja yrityksissä

5G-verkko tarjoaa käyttäjille huippunopean ja viiveettömän langattoman nettiyhteyden. 5G tulee vauhdilla puhelimiin, sillä jo puolet Telian myydyistä puhelimista on 5G-laitteita.

Kotikäytössä 5G takaa riittävän kapasiteetin viihdekäyttöön ja etätyöskentelyyn koko perheelle. Yritysten käytössä 5G uudistaa prosesseja ja mahdollistaa yhä suurempiin datamääriin perustuvia reaaliaikaisia palveluita. 5G:llä pystytään toteuttamaan entistä paremmin verkkoratkaisuja haastaviin ympäristöihin, kuten kaivoksiin, satamiin, tehdasalueille sekä sairaaloihin.


Koko Suomen 5G-verkko rakennetaan Nokian kanssa

Telia rakentaa 5G:tä ja modernisoi mobiiliverkkojaan Nokian kanssa. Pohjois- ja Itä-Suomessa verkkoja rakentaa Telian ja DNA:n omistama Suomen Yhteisverkko Oy (SYV), jonka 5G-ohjelma on käynnistymässä keväällä. SYV kertoi lokakuussa 2020 käynnistävänsä 5G-rakennusohjelman ja radioverkon modernisoinnin Nokian kanssa. Telian asiakkaat käyttävät siis jatkossa kotimaisen Nokian turvallisia mobiiliverkkoja kaikkialla Suomessa.

artikkelin avainsanat:
5G kännykät Seinäjoki tech Telia