Elisa Viihde
18:10 - 19.03.2021 / tv-sarjat / Findance
Elisa Viihde -alkuperäissarjat Iso-Britanniaan - Huone 301, Kaikki synnit, Nyrkki ja Bullets kiinnostavat

Iso-Britannia on tunnettu perinteisesti kansainvälisten menestyssarjojen tuottajamaana. Nyt myös suomalaisdraama kiinnostaa brittiyleisöä, ja neljä Elisa Viihde -alkuperäissarjaa nähdään tänä keväänä Iso-Britanniassa.

Suomalaisdraamaa esittävät muun muassa BBC sekä Channel 4 - yksi Iso-Britannian suurimmista kanavista.

- Suomalaissarjoista on tullut vientituote. Alkuperäissarjojamme on myyty jo yhteensä lähes 50 maahan, niin Yhdysvaltoihin, Japaniin kuin Saksaan. Tavoitteemme on tarjota suomalaisyleisölle laadukkaimmat kotimaiset sarjat - on hienoa, että sarjamme menestyvät myös kansainvälisesti, kommentoi Elisan sisältöliiketoiminnan johtaja Ani Korpela.

Briteissä näytettävät sarjat ovat olleet Suomessa ja muissa maissa suosittuja

Iso-Britannian medioissa (mm. The Times) kehuja kerännyt kotimainen Huone 301 (Man in Room 301) on esitetty maassa BBC:n toimesta. Göteborgin elokuvafestivaalin parhaan käsikirjoituspalkinnon (2019) voittanut Kaikki synnit (All the Sins) -sarja sekä MIPTV:n Coup de Coeur -palkittu (2018) Bullets-sarja ovat olleet katsottavissa Channel 4 -kanavan suoratoistopalvelu All4:ssa.

Huone 301 -sarjan ohjaaja Mikko Kuparinen ja Kaikki synnit -sarjan ohjaaja Mika Ronkainen kommentoivat kansainvälistä menestystä:

- Olen otettu että sarjamme on otettu näin mainiosti maailmalla vastaan. Ohjaajana luotan valinnoissani tuntemuksiini siitä, mikä jännittää, naurattaa, kauhistuttaa ja herkistää, joten on erityisen hienoa kun työ onnistuu leviämään näinkin laajalle ja kokonaan uudenlaisen yleisön nähtäville, iloitsee Kuparinen.

- Saamamme palautteen perusteella brittiyleisö arvosti erityisesti katselukokemusta, jossa kaksi kautta julkaistiin kerralla. Näin katsojat pääsivät sukeltamaan nykyaikaa kuvaavan ensimmäisen kauden jälkeen suoraan vuoden 1999 tapahtumiin ja saivat ahmia pitkän tarinan kerralla. On upeaa huomata, että yleisö tuntuu odottavan kovasti jo tarinalle jatkoa, sanoo Ronkainen.

Kaikki Elisa Viihteen alkuperäissarjat ovat Suomessa katsottavissa Elisa Viihde Viaplaystä.


Elisa Viihde -alkuperäissarjat Iso-Britannian televisiokanavilla ja suoratoistopalveluissa keväällä 2021:

Kaikki synnit (kaudet 1-2): All4, Channel 4
Huone 301: BBC Four, iPlayer
Bullets: All4
Nyrkki: Sundance Now