Yle Kuvapalvelu / Anni Huhtala
19:10 - 22.03.2021 / tv-sarjat / Findance
Yle Areena huhtikuussa: Muuttopäiväkirjat jatkuu - neljä nuorta paria eri puolilta Suomea muuttaa yhteen

Elämänmakuinen realitysarja Muuttopäiväkirjat saa odotettua jatkoa huhtikuussa. Toinen tuotantokausi julkaistaan Yle Areenassa kokonaisuudessaan 19.4. ja nähdään Yle TV2:ssa 19.4. alkaen kaksi jaksoa illassa ma–pe klo 20 sekä su 25.4. klo 20.

Sarjassa pääsemme jälleen seuraamaan, kun neljä nuorta paria eri puolilta Suomea muuttaa yhteen. Parit saavat puoleksi vuodeksi käyttöönsä pikkukamerat, joilla he taltioivat kutkuttavalla tavalla oman arkensa iloja ja suruja. 11-osaisessa sarjassa katsojat pääsevät aitiopaikalle parisuhdesopan syövereihin.

Julkisuuden glamourista haaveileva muusikko joutuu raskaana olevan avovaimonsa kanssa tosipaikan eteen, kun raskaudessa ilmenee vakavia ongelmia. Koronaviruspandemia sotkee ylioppilaaksi valmistuvan tytön ja varusmiespalvelusta suorittavan pojan muuton ja pakottaa heidät viikkokausiksi erilleen potemaan riipivää ikävää. Toisaalla eriluonteinen pariskunta saa maistaa jatkuvaa yhdessäoloa jopa liikaakin, kun rankaksi käyvä etätyö kaataa seinät päälle ja tunnelmat kiristyvät pahemman kerran. Toisen tuki ja turva saman katon alla osoittautuvat myös elintärkeiksi, kun opettajaksi opiskelevan pojan isovanhemmat kuolevat yllättäen ja surun kohtaaminen vaatii paljon käsittelyä.

Huolet ja murheet vaihtuvat kuitenkin sulavasti myös iloiksi, kun onnistumisen tunteet pystytään jakamaan yhdessä. Kaiken alla sykkii syvä kiintymys, joka puolen vuoden yhteiselon aikana joko vankistuu entisestään tai alkaa kuihtua pois.

Katso traileri ja esittelyt alta:


Muuttopäiväkirjat
Anni Huhtala / Yle Kuvapalvelu

Lassi ja Kati, Lempäälä

Suurista lavoista ja musiikkitaivaan pop-tähteydestä haaveileva Lassi, 28, on juuri muuttanut yhteen tyttöystävänsä Katin, 28, kanssa, ja pari viettää uudessa rivitalossa aikaa yhdessä hassutellen. Lassi pyrkii olemaan aktiivisesti esillä sosiaalisessa mediassa ja kuvaa Katin kanssa humoristisia videoita, joiden Lassi toivoo herättävän kiinnostusta hänen uraansa kohtaan. Kati on miehensä uskollinen tukija, joka jaksaa olla aina positiivinen ja kannustava. Katilla onkin aikaa panostaa Lassiin, sillä hän on parhaillaan aiennetulla vanhempainvapaalla. Pari odottaa jännittyneenä esikoistaan, jonka on määrä syntyä muutaman kuukauden päästä. Raskaus on sujunut ongelmitta, mutta eräänä päivänä maailma musertuu. Kati kokee vakavan komplikaation ja lapsi on vaarassa kuolla. Huoleton ja hilpeä yhteiselo muuttuu kuin veitsellä leikaten huoleksi ja peloksi tulevasta.


Muuttopäiväkirjat
Anni Huhtala / Yle Kuvapalvelu

Viivi ja Jukka, Humppila/Lahti

Humppilasta kotoisin oleva Viivi, 18, ja lahtelainen Jukka, 20, ovat seurustelleet jo kahden vuoden ajan ja aikovat viimein muuttaa yhteen, kun Jukka aloittaa opiskelut Tampereella ja Viivi on saamassa lukion päätökseen. Parin yhteinen aika on viimeiset kuukaudet ajoittunut vain viikonlopuille, sillä Jukka suorittaa parhaillaan varusmiespalvelustaan. Armeijan loputtua edessä on läpystä vaihto, sillä vahvasti maanpuolustushenkinen Viivi aikoo mennä heti Jukan vapauduttua suorittamaan omaa palvelustaan. Koronavirus ja sen aiheuttama poikkeustila mullistavat Viivin ja Jukan elämän, sillä kaikki armeijan lomat perutaan, ja Jukka joutuu jäämään varuskunnan porttien sisäpuolelle viikkokausiksi. Viivi on ajautua uuden tilanteen kanssa hysteeriseksi, sillä koko muutto uhkaa mennä pilalle, yo-kirjoitukset aikaistuvat ja kaiken lisäksi hänen isänsäkin saa yllättäen koronaan viittaavia oireita.

Muuttopäiväkirjat
Anni Huhtala / Yle Kuvapalvelu

Oona ja Santeri, Tampere

Yliopistossa luokanopettajaksi opiskeleva tamperelainen Santeri, 22, odottaa kuin kuuta nousevaa yhteenmuuttoa tyttöystävänsä Oonan, 21, kanssa. Tietokonepelejä yöt läpeensä tahkoavalla Santerilla oli jo ennen heidän seurustelunsa alkua selvät sävelet siitä, että Oona on hänen elämänsä nainen, jonka kanssa hän haluaa mennä naimisiin ja perustaa perheen. Oona puolestaan piti Santeria pitkään vain ystävänä, kunnes lämpeni yllättäen tämän sinnikkäille lähestymisyrityksille ja tunnusti lopulta ihastuksensa. Santerin ylitsepursuava romantiikka luo tosin edelleen heidän välilleen jännitteitä, sillä Oona ei ole ainakaan kameran edessä täysin valmis vastaanottamaan Santerin suorasukaisia hellittelyjä. Myös yhteenmuutto arveluttaa Oonaa, sillä Santerin poikamiesboksi on koko heidän seurustelunsa ajan ollut järkyttävän sotkuinen. Pian yhteenmuuton jälkeen huolet kääntyvät kuitenkin toisaalle, kun Santerin isovanhemmat kuolevat yllättäen.

Muuttopäiväkirjat
Anni Huhtala / Yle Kuvapalvelu

Hanna ja Henri, Helsinki

Yhdeksän kuukautta seurustelleet Hanna, 23, ja Henri, 23, suunnittelevat yhteenmuuttoa Helsingin Tapanilaan. Sisustuksesta innostuneelle Hannalle muutto on haaveiden täyttymys, sillä uusi asunto tarkoittaa myös uusia ihania huonekaluhankintoja. Henri odottaa niin ikään saman katon alle pääsyä, mutta itse muutto-operaatioon hän suhtautuu lähinnä välttämättömänä pahana. Henri on työhönsä intohimoisesti suhtautuva itseoppinut koodaaja, joten hänen työpäivänsä venyvät usein tuntikausia ylimittaisiksi. Hanna arvostaa Henrin intoa, mutta on samalla huolissaan tämän jaksamisesta ja haluaisi toisaalta yhteiseloon ”arjen luksusta” ja romanttista tunnelmointia. Henri puolestaan ei aina ole uurastamiseltaan halukas lähtemään mukaan Hannan ideoihin. Koronavirus pakottaa Henrin etätöihin, mikä hämärtää työnteon ja kotiarjen välistä rajaa entisestään. Henri stressaantuu taakkansa alle, eikä tilannetta helpota Hannan lisääntynyt tarve panostaa yhteiseen laatuaikaan.

Muuttopäiväkirjat on Ylelle tuottanut Filmaattiset. Muuttopäiväkirjat Yle Areenassa 19.4. ja Yle TV2:ssa 19.4. alkaen kaksi jaksoa ma–pe klo 20.00 alkaen