Verkkokauppa.com
11:10 - 17.03.2021 / viihde / Findance
Sustainable Brand Index 2021: Verkkokauppa.com on Suomen vastuullisin verkkokauppa

Suomalaiset ovat valinneet Verkkokauppa.comin Suomen vastuullisimmaksi verkkokaupaksi, selviää arvostetusta Sustainable Brand Index 2021 -tutkimuksesta. Euroopan laajimmassa brändien vastuullisuusmielikuvia mittaavassa tutkimuksessa arvioitiin nyt ensi kertaa myös verkkokauppabrändejä omana kategorianaan.

Vuosittaisessa Sustainable Brand Index -tutkimuksessa punnitaan kuluttajien mielikuvia tunnettujen brändien vastuullisuudesta. Verkkokauppa.com sijoittui verkkokauppakategorian kärkeen, ja sen taakse kansallisessa mittauksessa jäivät Motonet, Zalando, CDON ja Amazon. Kaikkiaan tutkimuksessa tarkasteltiin 212 brändiä 25 eri kategoriassa.

"Verkkokauppa kasvaa vuosi vuodelta, ja kauppiailta edellytetään kasvavaa vastuullisuutta. Haluamme olla tässäkin edelläkävijä ja kehittää aktiivisesti sitä, mitä vastuullinen kauppa niin verkossa kuin kivijalassa tarkoittaa. Tunnustus on hieno osoitus siitä, että olemme vastuullisuustyössämme oikealla polulla. Emme aio tyytyä tähän vaan panostamme pitkäjänteiseen tekemiseen vastuullisuuden saralla”, sanoo Verkkokauppa.comin toimitusjohtaja Panu Porkka.

Verkkokauppa.com on jo pitkään panostanut perusteellisiin tuotetietoihin ja läpinäkyviin kuluttaja- arvioihin. Vastuullisuuden kehittämisen työkaluksi viime vuonna julkaistiin myös sidosryhmäkysely, jonka avulla Verkkokauppa.com on selvittänyt avainsidosryhmiensä näkökulmasta tärkeimpiä vastuullisuuden kehittämisen osa-alueita.

”Verkkokauppa.comin vastuulliseen brändimielikuvaan on vaikuttanut varmasti myös kotimaisuuteen panostaminen”, pohtii Verkkokauppa.comin vastuullisuuspäällikkö Johanna Stenbäck.


”Panimme esimerkiksi viime vuonna pystyyn vain suomalaisia tuotteita myyvän Verkkokauppa.fi-kauppapaikan. Lisäksi olemme jo toiminnan ensimetreiltä painottaneet läpinäkyvyyttä ja panostaneet laadukkaaseen tuotevalikoimaan. Autamme suomalaisia tekemään tarpeellisia ja käyttöajaltaan mahdollisimman pitkäikäisiä hankintoja.”

Stenbäckin mukaan kestävään kuluttamiseen kannustaminen on yhä kiinteämmin Verkkokauppa.comin vastuullisuustyön ytimessä. Myös Verkkokauppa.comin sidosryhmäkyselyssä korostui harkittujen hankintojen merkitys. Kysyttäessä mihin Verkkokauppa.comin pitäisi panostaa vastuullisuustyössään, 75 prosenttia vastaajista nosti tuotteiden pitkäikäisyyden viiden tärkeimmän vastuullisuusaiheen joukkoon.

”Toinen verkkokauppatoiminnan kuuma peruna on palautuksien hallinta. Verkkokauppa.com on panostanut siihen, että palautusprosentti pysyy minimissä, ja mahdollisimman suuri osa palautuksista saadaan palautettua myyntiin. Palautusprosenttimme on verkkokauppatoimijaksi alhainen, 1% ja vain alle 0,1 % kokonaismyynnistä päätyy palautuksen myötä jätteeksi, joka kierrätetään asianmukaisella tavalla”, Stenbäck kertoo.