Lidl
13:10 - 15.03.2021 / viihde / Findance
Lidl ennustaa pääsiäisen herkkuhitit: mämmiviineri, pashapulla, karitsapyörykkä, lammasnakki...

Lidlin pääsiäissesonki on startannut. Ensimmäisinä myymälöihin saapuivat suklaat ja muut pääsiäisherkut. Lidlillä on tarjolla sesongeittain lähes sata vastuullisuussertifioitua suklaata, joista suurin osa on valmistettu Reilun kaupan kaakaosta.

- Lidl luottaa raaka-aineiden ja tuotantoketjujen vastuullisuuden valvonnassa kolmannen osapuolen myöntämiin sertifiointeihin. Riippumaton valvonta on avain vastuullisempaan kaakaontuotantoon. Paitsi kaikki suklaat, myös kaikki omien merkkiemme kaakaotuotteet on sertifioitu Reilun kaupan, UTZ:n tai Rainforest Alliancen kautta jo vuodesta 2017, kertoo vastuullisuusasiantuntija Laura Kvissberg.

Lidlin pääsiäissuklaamerkki on Favorina, jonka kaikki suklaat on valmistettu Reilun kaupan kaakaosta. Myös Deluxe-suklaat ovat sertifioituja.

Mämmiviineri, pashapulla, karitsapyörykkä, lammasnakki ja raakamakkara

Useimmiten tuotteita halutaan maistella hyvissä ajoin etukäteen. Samanlaisia ruokia ei kuitenkaan haluta syödä useaa kertaa, vaan niistä halutaan muunnelmia. Siksi tuotteisiin tuodaan hieman erilaista twistiä. Hittituotteiksi ennustetaankin tänä vuonna tuotteita, joilla voi tehdä myös arjesta pientä juhlaa. Erätuotteena myytävä mämmiviineri on jo noussut myyntihitiksi.

- Paistopisteellä mämmiviineri nousee tämän pääsiäisen hitiksi, mutta kärkikahinoissa tulee ehdottomasti taistelemaan myös pashapulla. Deluxen tuotteista karitsanpyörykät sekä lammasnakki tulevat varmasti kiinnostamaan, koska niistä saa helppoa arkiruokaa. Lampaan ystäville tuotteet tuovat arkeenkin juhlan tuntua, avaa Lidlin sesonkipäällikkö Jaana Riihimaa.

Raakamakkara on myös tehnyt kauppansa viime vuosina. Siksi sitä on tarjolla myös pääsiäisenä.

- Raakamakkaravalikoimamme on hieman laajentunut ja sen lisäksi tuomme erätuotteina erilaisia erikoismakkaroita. Nyt pääsiäisen sesonkituotteeksi on tulossa raakamakkara lammas-merquez, joka on käsintehty raakamakkara. Siinä maistuvat vahvasti kumina sekä fenkoli. Tuote on 35% porsasta ja 52% lammasta. Lihapitoisuus on 87%. Uskon, että tästä tulee pääsiäisen hitti, kertoo valikoimapäällikkö Matias Lankinen.