Bazar Kustannus Oy
12:10 - 15.03.2021 / viihde / Findance
Lucinda Riley - Vaarallinen kirje nyt saatavissa suomeksi

Seitsemän sisarta -kirjasarjallaan maailmanmaineeseen nousseen Lucinda Riley uutuusromaani tihkuu mehukasta juonittelua ja käryää kitkerälle skandaalille. Vaarallinen kirje kietoo lukijan tapahtumasarjaan, jonka hätkähdyttävät käänteet vievät 1990-luvun Lontooseen ja valtaa pitävien varjeltuimpiin salaisuuksiin.

Journalisti Joanna Haslam hälytetään kiireiselle juttukeikalle näyttelijälegendan hautajaisiin. Kesken kuuluisuuksia kuhisevan seremonian Joannan vieressä istuva vanha nainen näkee jotakin, mikä saa hänet niin kiihdyksiin, että hänen vointinsa heikkenee ja Joannan on saatettava hänet kotiinsa.

Pian Joanna saa naiselta kirjekuoren, josta löytyy kiihkeä rakkauskirje ja music hall -ohjelmalehtinen vuodelta 1923. Nainen haluaa kertoa tarinansa Joannalle, mutta pyytää pitämään salassa lähettämänsä aineiston, sillä siinä piilevä skandaali voisi tuhota monen elämän ja järkyttää koko kuningaskuntaa. Joanna kiiruhtaa tapaamaan naista, mutta tämä on jo kuollut. Epäilys kuiskii Joannan korvaan, että kuolemalla oli kätyrit mukanaan.

Lucinda Riley (s. 1967) tunnetaan erityisesti huippusuosion saaneen Seitsemän sisarta -romaanisarjan taianomaisena tarinankertojana. Suomessa on julkaistu kaikki sarjan tähän mennessä ilmestyneet kuusi osaa ja seitsemäs kirja, Kadonnut sisar ilmestyy toukokuussa.

Riley on kotoisin Irlannista, jossa hän asuu perheensä kanssa yhä ajoittain, kun on aika vaihtaa Lontoon kiireet kirjoitustyöhön keskittymiseen. Hän on julkaissut lukuisia kirjoja, joita on käännetty jo lähes neljällekymmenelle kielelle ja joita on myyty kymmeniä miljoonia kappaleita maailmanlaajuisesti. Hänen yksittäisistä teoksistaan ovat suomeksi ilmestyneet romaanit Keskiyön ruusu, Enkelipuu ja Perhosten huone. Lokakuussa 2021 ilmestyy suomeksi Oliivipuu.

Tuukka Pekkasen suomeksi kääntämä Vaarallinen kirje on saatavissa myös äänikirjana Mirva Kuivalaisen lukemana. Äänikirjaan pääset helposti käsiksi täällä (*sponsoroitu linkki*).