Mallaskosken panimo
04:10 - 11.03.2021 / viihde / Findance
Mallaskosken panimo valmistaa K-Citymarket-ketjulle oman juhlaoluen

Tänä vuonna 100-vuotisjuhliaan viettävä Mallaskosken panimo osallistuu 50 vuotta täyttävän K-Citymarket-ketjun juhlintaan valmistamalla hypermarketketjulle oman juhlaoluen.

Idea yhteisestä juhlaoluesta syntyi viime syksynä, kun seinäjokelaispanimo ja hypermarketketju päättivät juhlistaa molempien merkittäviä virstanpylväitä yhteisen oluen merkeissä. K-Citymarket 50 Juhlaolut on saatavissa K-Citymarketeista maaliskuun alusta lähtien.

”On ilo ja kunnia olla mukana juhlistamassa kaikille suomalaisille tutun KCM-brändin juhlavuotta yhteistyön merkeissä. Ilmassa on vielä kaksinkertaisen juhlan tuntua omankin panimon juhlavuoden vuoksi. Ajatus ja toteutus tuntuivat siksi erityisen hauskalta” kertoo Mallaskosken panimomestari Jyri Ojaluoma.

K-Citymarket 50 Juhlaolut, 4,7 %, on luotu K-ryhmän toiveita kuunnellen. Oluen etiketti on suunniteltu yhdessä ja sitä koristaakin K-Citymarketin virallinen juhlavuoden logo.

Monen oluenystävän mieleen oleva juhlaolut on tasapainoinen, maultaan pehmeän maltainen ja väriltään punertava amber lager. Olut sopii moniin eri tilanteisiin ja käyttötarkoituksiin. Se on erinomainen seurustelujuoma ja upea kumppani erilaisille ruokalajeille kuten paistetulle riisille ja curryruoille, erilaisille possuruoille sekä grilliribseille ja -makkaroille.

K-Citymarket-ketjun tarina sai alkunsa vuonna 1971, kun ensimmäinen K-Citymarket-myymälä avattiin Lahden Paavolassa. Tämän päivän K-Citymarket on moderni hypermarket, joka tarjoaa asiakkailleen monipuoliset valikoimat elintarvikkeita ja käyttötavaroita. Suomessa on tällä hetkellä 81 K-Citymarketia, joissa kaikissa vietetään 50-vuotisjuhlia läpi vuoden.

”K-Citymarket on virkeä viisikymppinen, joka on muuttunut asiakkaidensa mukana koko historiansa ajan. Asiakkaat toivovat valikoimaamme runsaasti erilaisia vaihtoehtoja. Tällä hetkellä he ovat erityisen kiinnostuneita muun muassa erilaisista artesaanioluista. Tämän vuoksi on hienoa päästä vastaamaan asiakkaidemme tarpeisiin tuotteella, jonka pientuottaja on suunnitellut juuri meitä silmällä pitäen”, K-Citymarket-ketjun johtaja Ari Sääksmäki kuvailee.

Mallaskosken panimo on yksi vanhimmista yhä toiminnassa olevista suomalaisista käsityöläispanimoista. Tänä vuonna tulee kuluneeksi 100 vuotta, kun panimon perustaja Johan Wallenius aloitti juomien valmistuksen Seinäjoen mylvivän kosken rannalla.

Mallaskosken synkän puhuvat oluet valmistetaan edelleen samaisen hyisen kosken varrella samaa perinnehiivaa käyttäen ja samalla periksi antamattomalla elämän asenteella. Kuluva vuosi on Mallaskoskelle pelkkää juhlaa, jota vietetään niin uusien tuotteiden kuin erilaisten tapahtumien merkeissä.

K-Citymarket 50 Juhlaolut

Oluttyyli: Amber lager
Maltaat: Pils, Vienna, Crystal ja Black
Humalat: Magnum ja Cascade
EBU: 32
Alkoholiprosentti: 4,7 %
Pakkaus: 33 cl, kierrätystölkki