Nelonen Media
08:10 - 04.03.2021 / viihde / Findance
Tuomas Enbuske teki räväkän paluun - Enbusken Hullun paperit -podcast alkoi

Toimittaja Tuomas Enbusken mielenterveys järkkyi viime talvena rajusti ja hän joutui pitkäksi aikaa psykiatriseen hoitoon. Nyt hän käsittelee uudessa podcastissaan piinavan rehellisesti omaa mieltään sekä vaarallisia ja laittomia tekojaan hoitamattoman sairautensa aikana.

Enbusken Hullun paperit -podcast alkaa eilen 3.3. maksullisessa Supla+ -palvelussa.

Sarjassa Tuomas syöksyy oman mielensä lisäksi syvälle kahdeksan enemmän tai vähemmän tunnetun suomalaisen mieliin, mistä syntyy pelottavan koukuttava kokonaisuus.

“Kirjallisuudessa on autofiktiota, missä päähenkilö kertoo noloja asioita itsestään. Tässä podcastissa on sama idea, jossa minä olen itse keskiössä ja avaan täysin sisintäni. Sarjassa haastattelen ihmisiä, joista kaikki eivät todellakaan pidä, tai saattavat pitää heitä jopa vastenmielisinä. Hulluushan ei loppupeleissä ole kivaa ja hassuja asioita, vaan ihan vitun hirveää. Minusta myös tuntuu, että mulla ja muilla hulluilla on enemmän yhteistä kuin luullaankaan, ” Tuomas Enbuske sanoo.

Sarjan avausjaksossa Lauri ”Late” Johansson kertoo omaa raakaa tarinaansa, jota on muovannut mm. todella rankka nuoruus, tehdyt murhat ja 25 vankilassa istuttua vuotta. Lisäksi hän on joutunut itse pelkäämään murhatuksi tulemista, koska erosi rikollisjärjestöstä.

“Eniten yllätti se, miten mä pystyin samaistumaan mm. kolmoismurhaajaan. Sekä kuinka pienestä hulluus on lopulta kiinni ja mihin suuntaan se voi viedä. Laten kanssa meillä on aivan erilaiset taustat ja se varmasti on pelastanut minut. Ymmärsin vieraiden aivoituksia vaikka ne ajatukset olisivat täysin hulluja”, Enbuske pohtii sarjan tekoprosessia.

Hullun paperit -podcast on kuunneltavissa 3. maaliskuuta alkaen maksullisessa Supla+ -palvelussa, jossa uusi jakso ilmestyy aina keskiviikkoisin kahdeksan viikon ajan. Ensimmäinen jakso on jo julki. Tulevien jaksojen haastateltavia ei paljasteta etukäteen, mutta joukossa on muun muassa rikollisia, toimittaja ja seksityöläinen.

Tuomas Enbuske on tunnettu suomalainen toimittaja, jolla on pitkä kokemus radio- ja tv-toimittajana. Vuonna 2019 hänellä diagnosoitiin kaksisuuntainen mielialahäiriö ja hän katosi julkisuudesta. Nyt hän tekee paluun uuden podcast-sarjan myötä.