Kiinteistömaailma
17:10 - 03.03.2021 / viihde / Findance
Asuntokaupassa helmikuussa jälleen ennätyskuukausi - kasvua käytetyissä kohteissa peräti 16%

Suomen suurin kiinteistönvälittäjä Kiinteistömaailma teki helmikuussa yhteensä 1041 käytettyjen ja uusien asuntojen sekä kiinteistöjen kauppaa, mikä on isoin helmikuun kauppamäärä kahdeksaan vuoteen. Käytettyjen osuus kaupoista oli edelliskuun tavoin poikkeuksellisen suuri: ketju teki helmikuussa 960 käytettyjen asuntojen ja kohteiden kauppaa.

Kiinteistömaailma-ketju teki helmikuussa 2021 yhteensä 1041 käytettyjen ja uusien asuntojen sekä kiinteistöjen kauppaa, kun vuosi sitten vastaavaan aikaan määrä oli 994 kauppaa.

Käytetyissä asunnoissa kauppamäärä kasvoi jälleen selvästi, 16 prosenttia 960 kauppaan (830 kpl helmikuussa 2020). Lukuisilla Kiinteistömaailman myymäläpaikkakunnilla ja niiden naapurikunnissa nähtiin tätäkin suurempi prosentuaalinen kasvu, mm. Vantaalla, Jyväskylässä, Lahdessa, Kuopiossa, Mikkelissä, Hämeenlinnassa, Kotkassa, Kouvolassa, Rovaniemellä, Joensuussa, Varkaudessa, Seinäjoella ja Kokkolassa.*) Uudiskohteissa helmikuun kauppamäärä 81 kappaletta jäi kuitenkin edellisvuodesta (164 kpl helmikuussa 2020).

”Myyty ennen ensiesittelyä” on näissä oloissa moitittavaa toimintaa

Kiinteistömaailma Oy:n toimitusjohtaja Risto Kyhälän mukaan asunnoille on tällä hetkellä poikkeuksellisen suuri kysyntä. Erityisesti näissä kauppaoloissa välittäjällä on iso vastuu huolehtia siitä, että kaikki ostajat ehtivät varmasti tarjouksellaan mukaan kaupantekoon. Avoin kauppatapa eli tarjouskauppa palvelee nyt erinomaisesti sekä myyjää että ostajia.

”Kun kaikki tarjouskaupassa tehdyt tarjoukset ovat verkossa nähtävillä, ehtivät kaikki halukkaat ostajat tarjouksillaan mukaan, ja myyjä saa asunnostaan varmasti parhaan mahdollisen hinnan. Ajoittain nähtäviä ’Myyty ennen ensiesittelyä’ -viestejä en voi näissä oloissa pitää hyvänä kuin välittäjän kannalta. Erityisesti tässä markkinassa välittäjän on pidettävä huoli siitä, että kaikilla ostajakandidaateilla on mahdollisuus varata oma yksityisesittelyaikansa ja sanoa sanottavansa. Näin myyjä voi olla varma, että saa asunnostaan sen hinnan, mikä siitä on saatavissa”, sanoo Kyhälä.

*) Lisäksi keskimääräistä isompi kasvu nähtiin myös mm. Lohjalla, Pirkkalassa, Kangasalla, Nurmeksessa, Kajaanissa, Kuusamossa, Savonlinnassa, Hollolassa, Kalajoella, Kempeleellä, Mäntsälässä, Porvoossa, Siilinjärvellä ja Sotkamossa.

artikkelin avainsanat:
asuminen asuntokauppa Kiinteistömaailma