Yle Kuvapalvelu / Moskito Television
14:10 - 26.02.2021 / tv-sarjat / Findance
Yle Areena tänään: Mist sä tuut? -sarja tutkailee Suomen hiphop-kulttuuria - mukana mm. Cheek, Petri Nygård, Pyhimys ja Paleface

Moskito Televisionin tuottama Mist sä tuut? ilmestyy Yle Areena -palvelussa tänään. Lisäksi sarjaa voi seurata Yle TV2 -kanavalla tiistaisin 2.3. alkaen.

Mist sä tuut? -sarjassa YleX:n Juuso “Köpi” Kallio matkustaa Suomen eri kaupunkeihin selvittämään jokaisen paikan hiphop-kulttuuria. Legendaaristen bilepaikkojen ja räppäreiden lisäksi kuullaan nuoren polven näkemykset musiikin tekemisestä, Suomi-rapin tulevaisuudesta ja siitä, kuka seuraavaksi täyttää stadionit ja valloittaa kansainväliset spotify-listat.

Rap-musiikki ja hiphop-kulttuuri ovat eläneet omanlaistaan elämää eri puolilla Suomea. Jossain ysärin tuulet tuntuvat kaupungin äänessä edelleen, toisilla paikkakunnilla eri tyylisuuntien edustajat eivät toisiaan juuri tervehdi. Uho kuuluu äänessä ja näkyy liikkeissä, mutta aina rap-musiikkia on tehty kokoonpanoissa, joissa jäsenet vaihtuvat ja vierailijat ovat tervetulleita.

Suomen rap-pääkaupunki on... Lahti? Helsinki? Jyväskylä?

Mist sä tuut? on kahdeksanosainen ohjelmasarja rap-musiikista ja sen tekijöistä Suomessa. Sarjassa kuljetaan YleX:n Juuso “Köpi” Kallion mukana ympäri Suomea. Tutuksi tulevat Lahti, Jyväskylä, Turku, Tampere, Rovaniemi, Pori sekä Helsinki. Suuri yleisö tuntee Elastisen, Cheekin, JVG:n, Pyhimyksen, Palefacen ja Petri Nygårdin. Heidän lisäkseen ääneen pääsevät eri kaupunkien perinteen luojat ja bileiden järjestäjät, kuten Brädi, Joniveli ja Chyde sekä kunkin kaupungin kiinnostavimmat nuoret nimet: Cledos, ibe, NCO, Le Fvbelos, F ja Yeboyah. Unohtamatta undergroundia ja vastavirtaan kulkijoita kuten Tono Slono, Pijall ja Kinos.

Suomen kierroksella tsekataan myös kunkin paikkakunnan legendaariset bileet, festarit ja paikat: Summer Up, Blockfest, Pori Jazz, Worldwide ja So damn tuff.

Hiphopin historian lisäksi keskeistä matkalla ovat uudet tuulet ja nuoren polven näkemykset musiikin tekemisestä, Suomi-rapin tulevaisuudesta, ja siitä, kuka täyttää stadionin seuraavaksi tai valloittaa kansainväliset soittolistat.

Kaupungin omasta soundista ja tunnelmasta kertovat ohjelman aikana valmistuvat Mist sä tuut -originaalikappaleet. Biisit julkaistaan kokonaisuudessaan sarjan myötä. Historia ja tulevaisuus sekä tekijöiden ylpeys omista juurista kuuluvat jokaisen kaupungin biisissä: Mist sä tuut?

Katso traileri alta:

Kaksimieliset suomalaiset ansaitsevat oman Spotify-soittolistansa! - vanha Portion Boys, Petri Nygård, DJ Jorma... Klikkaa soittolistaan ja tallenna!Tallenna itsellesi mahtava Spotify-soittolista!