Kustannusosakeyhtiö Siltala
22:10 - 23.02.2021 / viihde / Findance
Ismo ja Angelika Leikola julkaisevat kirjan Suo, kuokka ja Hollywood - "harvinainen sukellus stand up -komiikan kulissien taakse"

Kun Ismo Leikola ja hänen vaimonsa ja kirjoituspartnerinsa Angelika lähtivät vuonna 2015 luomaan uraa Amerikkaan Ismon voitettua Maailman hauskimman ihmisen tittelin he käänsivät suomalaisen komedian historiassa uuden lehden. Astuessaan lentokoneesta ulos Kalifornian aurinkoon heillä ei ollut mukanaan muuta kuin hatarat käsitykset siitä miten kyseistä uraa luodaan, pelonsekainen into ja pieni, purentavikainen koira.

Leikoloiden yhteisteos Suo, kuokka ja Hollywood kuvaa sitä, miten kulttuurishokin ja yllättävien tapahtumien pyörteissä pariskunta joutuu elämänsä myllerrykseen kun tuttu ja turvallinen pohjoismaisen lintukodon arki vaihtuu Hollywoodin haikalojen väistelyyn, pankkitunnukset sekkivihkoihin ja ABC:n lounasbuffet jalkakäytävillä oleviin telttoihin ja Lamborghineilla ajaviin lääkäreihin.

4. maaliskuuta ilmestyvä kirja on paitsi harvinainen sukellus stand up -komiikan kulissien taakse myös kertomus kasvusta kovan paineen alla viihteen kovimmassa ytimessä.

Ainutlaatuisen tarinansa ohella Leikolat tekevät poikkileikkauksen niin amerikkalaisuuden kuin suomalaisuudenkin moninaisista puolista. Kirjassa selviää millaisia mietteitä heillä on muun muassa menestyksestä, rahasta, kateudesta, mielipiteistä ja elämän isoimmistakin kysymyksistä.

Kirjasta ilmestyy kevään aikana myös äänikirja, jonka lukijana on Ismo Leikola itse.