Alamy / AOP
14:10 - 12.02.2021 / viihde / Findance
Elisan 5G-verkon alueella asuu jo yli 2 miljoonaa suomalaista - Varkaus tuorein tulokas

Mitä tapahtuu, kun isä kohtaa lapsensa Lilli-opettajan humalassa baarissa? Klikkaa Spotifyyn!

Elisa jatkaa 5G-verkkonsa nopeaa laajentamista ja nyt verkko avautui Varkauteen. Varkaudessa verkkoa on rakennettu muun muassa keskustan, Kuoppakankaan, Joutenlahden, Käpykankaan, Repokankaan ja Kaura-ahon alueille. Verkkoa laajennetaan lisää helmikuun aikana. Varkauden lisäksi Elisan 5G-verkko palvelee Pohjois-Savon alueella myös Kuopiossa, Siilinjärvellä ja Iisalmessa. Koko Suomessa Elisan 5G-paikkakuntia on jo liki 70.

Elisan 5G-paikkakuntien peittoalueen löydät täältä (*sponsoroitu linkki*).

5G-verkko mahdollistaa merkittävästi aiempaa nopeammat mobiiliyhteydet. 5G-verkon kapasiteetti on edeltäjiinsä verrattuna moninkertainen, jonka ansiosta käyttäjiä ja laitteita mahtuu verkkoon huomattavasti enemmän. Suomessa kapasiteetin tarve on erittäin suuri, sillä suomalaiset käyttävät eniten mobiilidataa maailmassa. Myös viive on 5G-verkossa pienempi.

- 5G:n yleistyminen on ollut Suomessa nopeaa ja vuoteen 2023 mennessä 5G-verkkoa käytetään jo todennäköisesti enemmän kuin 4G-verkkoa. Tätä tukee paitsi verkon nopea laajentuminen, myös 5G-päätelaitteiden nopeasti kasvanut valikoima. Asiakkaamme valitsevat jo useimmin 5G:tä tukevan mallin, Elisan Itä-Suomen aluejohtaja Ari Punkkinen sanoo.

Jopa gigan nopeuden tarjoavan 5G:n voi hankkia omaan mobiililaitteeseen tai sitä voi käyttää kiinteän yhteyden tavoin kodin tai pienehkön yrityksen yhteisenä yhteytenä. 5G:n käyttöä varten tarvitsee 5G:tä tukevan päätelaitteen, 5G-liittymän sekä tulee olla 5G-verkon alueella.

Elisan 5G-paikkakuntien peittoalueen löydät täältä (*sponsoroitu linkki*).

Uusi suomipop-biisi tarinoi, mitä tapahtuu, kun isä kohtaa lapsensa Lilli-opettajan humalassa baarissa? Klikkaa Spotifyyn!

artikkelin avainsanat:
5G Elisa kännykät varkaus