Anna Greus
06:10 - 09.02.2021 / tv-sarjat / Findance
Mari Pihlajamäki voitti Koko Suomi leipoo -ohjelman 6. tuotantokauden - "Vatsanpohjassa kutkuttaa, vihdoin ja viimein tästä saa puhua!"

Koko Suomi leipoo -ohjelman kuudennen kauden voittajaksi itsensä leipoi turkulainen Mari Pihlajamäki. Anne Kukkohovin juontamassa huippusuositussa ohjelmassa titteliä itselleen havitteli yhteensä 12 kotileipuria.

Viimeisessä jaksossa koko ohjelman voitosta olivat Pihlajamäen kanssa kilpailemassa Linnea Weckström ja Pihla Sallinen. Finaalin taidonnäytetehtävässä kilpailijoiden tuli toteuttaa koko kilpailun historian tähän mennessä haastavin kokonaisuus tehtävänimikkeellä “unelmien vitriini”. Pihlajamäki toteutti oman kokonaisuutensa Summer Dreams -teemalla: vitriinistä löytyivät muun muassa metukkadonitsit, lime-mansikkaleivokset ja sitruuna-salmiakkikakku.

”Vatsanpohjassa kutkuttaa, vihdoin ja viimein tästä saa puhua! Ensimmäiset kaksi viikkoa kuvausten jälkeen olisin halunnut kertoa voitostani kaikille, mutta onneksi sen jälkeen helpotti. Nyt saan elää voiton uudestaan – fiilis oli kisan ratkettua uskomaton!” Pihlajamäki riemuitsee.

Ystävät ovatkin kiitelleet Pihlajamäkeä tiukasta salailulinjasta: näin hekin ovat päässeet nauttimaan ohjelmasta ja jännittämään lopputulosta tosissaan.

Pihlajamäki toteutti yhden pitkäaikaisen haaveensa viime syksynä aloitettuaan blogin kirjoittamisen. Blogissaan hän jakaa reseptejään ja kertoo lisätietoja Koko Suomi leipoo -jaksoista. Pihlajamäki ei kuitenkaan ole vielä pohtinut tulevaisuuttaan leivonnan parissa tarkemmin:

”Katsotaan, olen avoin kaikelle! Minua kiinnostaa reseptiikan luominen ja uuden ideointi. En kuitenkaan halua ottaa tästä stressiä tai paineita.”

Koko Suomi leipoo -ohjelma on edelleen katsojien suursuosikki. Leivontakisan kuudes kausi on tavoittanut lähes puolet väestöstä, yli 2,6 miljoonaa suomalaista. Ennen finaalia esitetyt kymmenen jaksoa tavoittivat keskimäärin lähes miljoona katsojaa per jakso, ja jaksojen keskikatsojamäärä oli yli 700 000.