Uusi Iloinen Teatteri
05:10 - 10.02.2021 / viihde / Findance
Uusi Iloinen Teatteri: rohkeasti ja turvallisesti kohti uutta esityskautta

Uusi IIoinen Teatteri UIT valmistautuu toteuttamaan tarvittaessa näytelmänsä mukautetuilla katsomoilla Helsingissä Peacockissa, Nilsiässä Louhosareenalla ja Muuramessa Riihivuoren Kesäteatterissa.

Pitkään jatkuneet rajoitukset ja vuoden 2020 esitysten siirtymiset ovat kasvattaneet kaipuuta teatteriin – niin esiintyjillä ja taustajoukoilla kuin katsojillakin. Tahto toteuttaa tuotannot tänä vuonna on vahva, ja Uusi Iloinen Teatteri päätti rohkeasti käynnistää kaikki tuotantonsa.

”Odotamme kevättä ja kesää kovasti ja niin odottaa yleisökin. Lippuvarauksia tehdään kiihtyvällä tahdilla. Olemme luottavaisella mielellä, koska teattereissa viranomaisten turvaohjeita on helppoa noudattaa tarkasti. Suurien katsomoiden kapasiteettia saadaan rajoitettua ja osaava henkilökunta pitää huolta katsojista koko vierailun ajan”, kertoo teatterinjohtaja Timo Kärkkäinen.

”Ja vaikka yleisö yleensä tuppaakin innostumaan esitysten aikana, turvavälejä noudatetaan ja siirtymiset tapahtuvat hyvässä järjestyksessä”, Kärkkäinen jatkaa.

Kulttuuriala ja luovat alat ovat kärsineet Euroopassa toiseksi eniten koronapandemian vuoksi, selviää tuoreesta tutkimuksesta (Helsingin Sanomat 27.1.2021).

"Meillähän lykkääntyi koronan vuoksi kaikki neljä tuotantoa. Siitä johtuen 150 teatterialan ammattilaista jäi ilman kiinnitystä ja menetimme 90 % teatterimme liikevaihdosta. Vakituinen henkilökuntamme oli lomautettuna viime huhtikuusta lähtien. Onneksi nyt ollaan päästy jatkamaan töitä”, Kärkkäinen huokaa.

Tukkijoella-musiikkikomediaa esitetään Riihivuoren Kesäteatterissa Muuramessa kesä- ja heinäkuussa. Esitykset järjestetään viranomaisohjeiden mukaisesti katsojien ja esiintyjien turvallisuus varmistaen.

Esityksestä on tulossa todellinen killeri, ja jos Kärkkäisen pitäisi sitä parilla lauseella kuvailla, se menisi näin:

”Vauhdikkaita, hauskoja ja romanttisiakin juonenkäänteitä rytmittävät viisihenkisen livebändin säestämät näyttävät musiikkinumerot. Musiikki on päivitetty maukkaasti tämän päivän ja menneiden vuosien hiteillä, Oskar Merikannon tuttuja alkuperäissävelmiä unohtamatta. Unelmamiehitys!"

UIT panostaa yleisön turvallisuuteen huomattavan paljon Muuramen Riihivuoressakin.

Katsomon kapasiteetti rajoitetaan tarvittaessa 300 katsojaan turvavälien varmistamiseksi. Siivouksesta ja hygieniasta huolehditaan tarkasti, mm. ovenkahvat ja kaiteet desinfioidaan tunnin välein. Käsidesipisteitä on useita. Henkilökunta tulee töihin vain terveenä. Yleisöä opastetaan turvallisen teatterivierailun varmistamiseksi henkilökunnan toimesta sekä kyltein ja kuulutuksin. Yleisön uloskäyntejä on lisätty turvavälien säilymisen varmistamiseksi.

”Toivotamme rakkaat katsojamme tervetulleiksi esityksiimme! Katsomme rohkeasti tulevaisuuteen ja kiihtyvästä lipunmyynnistä päätellen, niin tekee myös yleisömme. Kotimaan matkailu on tämän vuoden juttu, ja mikä sen mukavampaa kuin nauttia teatterista reissun aikana”, teatterinjohtaja Timo Kärkkäinen sanoo.

Vuonna 2021 ohjelmistossa revyy Kupla vai Uitti (Peacock ja Nilsiän Louhosareena), musiikkikomedia Kaunis Veera (Nilsiän Louhosareena sekä myöhemmin julkaistava esityspaikka Oulussa), musiikkikomedia Tukkijoella (Riihivuoren Kesäteatteri) sekä musiikkinäytelmä Aavan meren tällä puolen (Kyrönniemen kesäteatteri, Vieremä sekä muita esityspaikkoja).

Katsopa vielä Suomen paras bilelista Spotifyssa - lupaamme parhaat bileet! Klikkaa soittolistaan ja tallenna!Tallenna itsellesi mahtava Spotify-soittolista!