Universal Music
14:40 - 06.02.2021 / musiikki / Findance
The Weeknd julkaisi kokoelman The Highlights - mielenkiintoinen matka artistin kasvun eri vaiheisiin

Keskiviikkona tulevasta kiertueestaan tiedottanut The Weeknd on julkaissut The Highlights -kokoelmalevyn, joka tarjoaa läpileikkauksen megasuosioon nousseen kanadalaisartistin urasta. Kyseessä ei ole niinkään ”isoimmat hitit” -tyyppinen kokonaisuus, vaan erityisesti uudemmille kuuntelijoille mielenkiintoinen matka artistin kasvun eri vaiheisiin.

Suomessa artisti esiintyy Hartwall Areenalla lauantaina 10. syyskuuta 2022. Keikalla on myös kunnia toimia rundin Euroopan osuuden avauspäivänä. Konsertin lipunmyynti käynnistyy maanantaina 8. helmikuuta 2021 Ticketmasterissa.

The Weekndin neljäs studioalbumi After Hours julkaistiin vuosi sitten maaliskuussa, ja se on rikkonut tuplaplatinarajan myös Suomessa. Albumin visuaaleista ja useista musiikkivideoista vastaa suomalainen Anton Tammi sekä hänen tiiminsä. Albumi on pysynyt jo 45 viikkoa Suomen virallisella albumilistalla ja on tälläkin hetkellä sijalla 2. Levyn isoin hitti, kuusinkertaista platinaa striimannut Blinding Lights oli kotimaisten radiokanavien soitetuin ulkomainen kappale vuonna 2020. Biisi jyrää edelleen mm. Spotifyssa Suomen TOP 50 -listalla, missä samaan aikaan viihtyy myös kultarajan ylittänyt Save Your Tears -single. Radiosoittolistalla viimeiset 38 viikkoa viettänyt In Your Eyes -kappale on puolestaan saavuttanut maassamme tuplaplatinaa. Globaalisti The Weeknd oli viime vuoden kuunnelluin artisti Spotifyssa.

30-vuotias The Weeknd, oikealta nimeltään Abél Makkonen Tesfaye, on julkaissut uransa aikana lukuisia valtavan suosion saavuttaneita kappaleita. Maailmanlaajuisesti hänen musiikkiaan on streamattu huimat 55 miljardia kertaa. Artistin edellinen albumi, neljä vuotta sitten julkaistu kansainvälinen menestys Starboy, vietti neljä viikkoa Suomen virallisen albumilistan ykkösenä ja on rikkonut Suomessa tuplaplatinarajan. Lukuisia palkintoja ja ehdokkuuksia uransa aikana saanut artisti on palkittu muun muassa kolmella Grammylla ja kahdeksalla Billboard Music Awardilla, ja lisäksi hän on ansainnut myös Oscar-ehdokkuuden.

Kuuntele The Highlights Spotifyssa alla:

Oletko menossa Jysäreille tai innostaako ysärimusa muuten? Jysäri 2024 -esiintyjät nyt soittolistalla! Klikkaa Spotify-soittolistaan!