MTV Oy
19:10 - 09.02.2021 / tv-sarjat / Findance
Aallonmurtaja-sarjan uusi kausi vie syvälle vankilamaailmaan
Hetkinen vielä... Meillä olis sulle juhannuksen paras Spotify-soittolista, tallenna jo nyt täältä

Aallonmurtaja pian jatkoa uuden tuotantokauden myötä.

Kolmannella kaudella keskiöön nousee alamaailman kylmäävä arki vankilaympäristössä, jota kuvataan sarjassa varsin realistisesti ja säälimättömästi. Upi Aaltonen (Turkka Mastomäki) ja lähes koko jengi, Tume (Joonas Saartamo), K-P (Andreas af Enehielm) ja Romeo (Chike Ohanwe), istuvat pitkiä tuomioita Suomen kovimman turvallisuusluokan vankilassa. Vankilamaailman sisäiset valtasuhteet niin vankien kuin heidän vartijoidensa välillä luovat jännitteen, joka kasvaa pian hengenvaarallisiin mittoihin. Tuula Aaltonen (roolistaan Kultainen Venla -palkittu Maria Ylipää) on selvinnyt ehdonalaisella tuomiolla, mutta joutunut luopumaan Kotkan ravitallista ja muuttaa lastensa Inarin (Sara Pehrsson) ja Luken (Aleksi Kaukamo) kanssa kerrostaloon Korsoon.

Aaltosen perheen ainoa tulonlähde on huumekauppa muurien sisällä, mutta sekin vaikeutuu kun vankilan herruudesta alkaa kilpailla röyhkeä ja nuori 77-jengi Helsingistä. Jengiä johtaa arvaamaton ja väkivaltainen Jokke (Tatu Sinisalo), mutta hänen avovaimonsa Nuppu (Isla Mustanoja) on 77:n todelliset aivot. Muurien ulkopuolella Aaltosen perhe uhkaa hajota, jokaisen yrittäessä selvitä vaikeuksista omilla keinoillaan.

Kolmoskauden näyttelijäkaartiin kuuluvat myös jo aikaisemmilta kausilta tutut Sanna-Kaisa Palo, Pekka Huotari, Kris Gummerus, Jari Virman ja Nora Rinne. Uusina kasvoina Sinisalon ja Mustanojan lisäksi mukana nähdään Karim Ripatti, Rosa Honkonen, Marius Valtanen, Tommi Liski, Tomi Salmela, Max Ovaska, Karlo Haapiainen, Jari Nissinen, Tiina Pirhonen ja Jani Karvinen. Toisen kauden tapaan uuden kauden ohjaa Mikko Kuparinen ja käsikirjoituksesta vastaa Miira Karhula.

Aallonmurtaja on C More -suoratoistopalvelun ensimmäinen alkuperäissarja. Koskettavan rikosdraaman keskiössä on Aaltosen perhe, joka tavallisen perhe-elämän lisäksi pyörittää rikollisliigaa Kotkassa. Ensimmäinen kausi julkaistiin syyskuussa 2017 ja se nousi välittömästi C Moren katsotuimpien sarjojen kärkeen. Sarja keräsi liudan Kultainen Venla -ehdokkuuksia ja esitettiin myös MTV3-kanavalla hienoin katseluluvuin. Maria Ylipää myös voitti Kultaisen Venlan Parhaasta naispääosasta roolistaan Tuula Aaltosena vuonna 2018. Sarjan toinen tuotantokausi esitettiin C Moressa ja MTV3:lla vuonna 2019. Kolmas kausi alkaa C Moressa torstaina 25. helmikuuta.