Finlayson
09:10 - 04.02.2021 / viihde / Findance
Makia Clothing ja Finlayson yhteistyöhön: Finlaysonin Tampereen Ratinan kivijalkapuodista tulee neljäksi kuukaudeksi Makian myymälä

Finlaysonin Tampereen Ratinan myymälässä on tänään tapahtunut myymälänvaltaus, kun Makia Clothing on marssinut sisään myymälään ja ottanut sen haltuunsa.

Ystävällismielisessä talonvaltauksessa on kyse Makian ja Finlaysonin pilotoimasta täysin uudenlaisesta liiketoimintamallista: Finlaysonin Tampereen Ratinan kivijalkapuodista tulee neljäksi kuukaudeksi Makian myymälä.

Finlayson antaa itselleen hiljaisen sesongin ajaksi myymälänsä henkilökuntineen ja kalusteineen Makialle, jolle kevät on taas erityisen vilkasta sesonkia.

”Finlaysonin avulla pääsemme pilotoimaan Suomessa täysin uudenlaista, yrityskumppanusten non-hostile takeoveria eli liiketoimintamallia, jossa valtaamme liiketilan ja sen henkilökunnan muutamaksi kuukaudeksi. Makialla ei ole omaa kivijalkapuotia Tampereella, ja tavoitteenamme onkin testata meille korkean sesongin aikaan myyntimme vilkkautta Finlaysonin keskeisellä myymäläpaikalla”, sanoo Makian luova johtaja Totti Nyberg.

Finlaysonin Ratinan myymälä muuntuu valtauksen ajaksi Makian näköiseksi, ja Finlaysonin kodintekstiilien tilalle tuodaan myyntiin Makian tuotteita. Myymälänvaltauskokeilu jatkuu toukokuun loppuun, jonka jälkeen Finlayson jatkaa normaalisti Ratinan myymälänsä toimintaa.

Finlaysonin toimitusjohtaja Mikko Koposen mukaan kivijalkamyymälöiden tulevaisuus ei tule jatkumaan entisellään ja siksi tarvitaan uudenlaisia, kapinallismielisiä kokeiluja, joista voi syntyä menestyksekkäitä liiketoimintamalleja.

Finlaysonin liiketoiminta on keskittynyt hyvin vahvasti kahteen suureen sesonkiin eli kesälle ja joulun molemmin puolin. Siksi se ei pannut hanttiin vaan katsoi iloisena vierestä, kun Makia marssi kevääksi Ratinan myymälän valtiaaksi.”Kapinallisuus on käyttövoima uuden kokeilulle. Vallanvaihto Tampereella on kahden kotimaisen tekstiilialan yrityksen kiinnostava kokeilu, joka toimii ponnahduslautana uudenlaisille konsepteille ja ystäväyritysten yhteistöille”, Koponen toteaa.