Universal Music
05:10 - 04.02.2021 / musiikki / Findance
The Weeknd saapuu Suomeen osana After Hours -maailmankiertuettaan

Ennätyksiä murskannut modernin pop-musiikin supertähti on tänään julkaissut lisää keikkoja siirtyneelle After Hours -maailmankiertueelleen. Suomessa The Weeknd esiintyy Hartwall Arenalla lauantaina 10. syyskuuta 2022. Keikalla on myös kunnia toimia rundin Euroopan osuuden avauspäivänä! Konsertin lipunmyynti käynnistyy maanantaina 8. helmikuuta 2021 Ticketmasterissa.

Tulevana sunnuntaina spektaakkelimaisen Super Bowl -puoliaikashown tähtenäkin nähtävä The Weeknd on noussut tämän hetken suosituimpien artistien joukkoon tuoreimmalla ”After Hours” -albumillaan. Moninkertaista platinaa saavuttaneen tähtinimen kaupallinen jättimenestys sisältää mm. Blinding Lights -hitin, joka löytyy historiallisesti edelleen Billboardin TOP 10 -listalta yli vuosi ilmestymisensä jälkeen.

”After Hours” -levyn suosio on ollut merkittävää myös kotimaassamme. Tuplaplatinarajan rikkonut paketti on viettänyt jo 45 viikkoa Suomen virallisella albumilistalla ja löytyy tälläkin hetkellä sijalta 2. Levyn isoin hitti, kuusinkertaista platinaa striimannut Blinding Lights oli kotimaisten radiokanavien soitetuin ulkomainen kappale vuonna 2020. Biisi jyrää edelleen mm. Spotifyssa Suomen TOP 50 -listalla, missä samaan aikaan viihtyy myös kultarajan ylittänyt Save Your Tears -single. Radiosoittolistalla viimeiset 38 viikkoa viettänyt In Your Eyes -kappale on puolestaan saavuttanut maassamme tuplaplatinaa. Globaalisti The Weeknd oli viime vuoden kuunnelluin artisti Spotifyssa.

After Hours -maailmankiertue käsittää peräti 104 päivää, alkaen Vancouverista 14. tammikuuta 2022 ja päättyen Lontooseen 16. marraskuuta 2022. Alun perin tälle vuodelle suunnitellun rundin siirron yhteydessä julkistettiin myös 39 uutta keikkaa eri puolilla maailmaa, joiden joukossa Helsingin Hartwall Arenan veto. Julkistuksen yhteydessä, tulevana perjantaina ilmestyy myös The Weekndin uraa läpileikkaava ”The Highlights” -kokoelmalevy. Kyseessä ei ole niinkään ”isoimmat hitit” -tyyppinen kokonaisuus, vaan erityisesti uudemmille kuuntelijoille mielenkiintoinen matka artistin kasvun eri vaiheisiin.

Etiopialais-kanadalainen The Weeknd on kasvanut viimeisen vuosikymmenen aikana mystisestä R&B-musiikin uudistajasta maailmanlaajuiseksi pop-ikoniksi. Vuonna 2011 ilmestynyt mixtape-trilogia ja erityisesti sen ”House of Balloons” -debyytti esitteli arvoituksellisen tekijän, joka muovasi omaleimaisella tyylillään vaihtoehtomusiikin ilmaisua laajemminkin. Virallinen esikoisalbumi ”Kiss Land” viitoitti tietä suurempaan läpimurtoon, joka tapahtui heti seuraavalla pitkäsoitolla ”Beauty Behind the Madness”.

Grammy-palkittu kokonaisuus nousi Billboardin albumilistan kärkeen ja yhä edelleen vuoden striimatuimmaksi levyksi. The Weekndista tuli myös historian ensimmäinen artisti, jolla oli kolme kappaletta samanaikaisesti Billboardin R&B-listan kolmella kärkisijalla (Can’t Feel My Face, The Hills sekä Oscar-ehdokkuuden saanut Earned It). Seuraava pitkäsoitto ”Starboy” oli jo lähes ”After Hours” -levyyn verrattava globaali täysosuma. Levy muistetaan nimikkobiisinsä lisäksi erityisesti mm. I Feel It Coming -singlestä.

The Weeknd on opittu tuntemaan myös visuaalisena tarinankertojana, jolle jokainen albumikokonaisuus edustaa omaa lukuaan. Lavashow on kasvanut entistä näyttävämmäksi jokaisen levyn kohdalla. ”After Hours” -aikakauden voi katsoa alkaneen 26. marraskuuta 2019, jolloin artisti julkaisi ensimmäisen kuvan uudesta lookistaan sosiaalisessa mediassa. Tällä kertaa mukana on ollut myös suomalaisväriä, sillä veljekset Anton ja Aleksi Tammi ovat olleet rakentamassa ilmettä alkaen useammasta musiikkivideosta aina käytettyihin tekstityyleihin lähtien. Työryhmässä ovat olleet mukana myös mm. leikkaaja Janne Vartia sekä äänisuunnittelija Akseli Soini.

XO Records -levymerkin perustanut The Weeknd on uransa aikana palkittu mm. kolmella Grammylla, viidellä American Music Awards -pystillä ja peräti yhdeksällä Billboard Music Awards -palkinnolla. Häneltä löytyy myös Oscar-ehdokkuus, merkintöjä Guinnessin ennätystenkirjasta kuin myös Coachella-festivaalin pääesiintyjän meriitti vuodelta 2018 yhdessä Beyoncén sekä Eminemin kanssa.

The Weeknd on nähty Suomessa aiemmin vuonna 2017, jolloin hän tähditti Blockfest 10th Anniversary Special -tapahtumaa Helsingin Kaisaniemessä. Myös tuleva keikka toteutetaan yhteistyössä Blockfestin kanssa.

KONSERTTI:
The Weeknd (CA) – The After Hours Tour
La 10.9.2022 Hartwall Arena, Helsinki

Ovet klo 17.30

LIPUT:
Myyntiin ma 8.2.2021 klo 11
Palvelumaksuineen alkaen 69,50 euroa Ticketmasterista
Myynnissä myös VIP-paketteja

Oletko menossa Jysäreille tai innostaako ysärimusa muuten? Jysäri 2024 -esiintyjät nyt soittolistalla! Klikkaa Spotify-soittolistaan!