Iltama
22:40 - 05.02.2021 / viihde / Findance
Mikko Kivinen: "Tapahtuma-ala täysin jäässä - onneksi on live-striimit" - Saikkua, kiitos! OSA 3 -näytelmä saa pian striimiensi-iltansa

Saikkua, Kiitos! ja Lisää Saikkua, Kiitos! -esitykset ovat keränneet jo lähes 250 000 katsojaa vuodesta 2013 alkaen kiertäen ympäri maata ja Saikkua, Kiitos! OSA 3. sai odotetun ensi-iltansa helmikuussa 2020 Helsingin Kaupunginteatterissa, juuri ennen kuin teatterit joutuivat vallitsevan tilanteen vuoksi sulkemaan ovensa.

Tänä poikkeuksellisena aikana on onneksi keksitty keinot esitysnälkään ja kaikki kolme osaa tullaan näkemään verkossa Karanteeniteatterissa.

Saikkua-trilogiassa työryhmä jatkaa kaikille suomalaisille samaistuttavien aiheiden käsittelyä hervottoman sketsihuumorin keinoin. Otto Kanervan ohjaamaan esitystä täydentää oivallisesti Stand up-koomikko Ismo Leikolan kirjoittamat laulut, joita kansan rakastamat näyttelijät Mikko Kivinen, Ville Keskilä ja Kalle Pylvänäinen tulkitsevat antaumuksella. Tuotannosta vastaa Iltama Oy.

- Korona-pandemia on koskettanut paljon kiertäviä taiteilijoita – esiintymispaikkoihin suunnatut rajoitukset eivät tunnu olevan sopusuhdassa muiden rajoitusten kanssa, vaikka nimenomaan teatterit saivat kiitosta siitä kuinka korona-hygienia tilaisuuksissa oli toteutettu. Kuten tiedämme, nyt paikat ovat kiinni – asia kummastuttaa, sillä turva-rajoituksia noudattavissa teattereissa todettiin hyvin vähän, jos ollenkaan. Kysymys kuuluu, mistä näitä tartuntoja tulee tai on tullut? Niitä ei ole ainakaan havaittu turvamääräyksiä toteuttavissa esiintymispaikoissamme. Onneksi on striimit – tällä tavoin olemme pystyneet jakamaan kulttuurinälkäiselle kansalle omaa ilosanomaamme, Mikko Kivinen toteaa.

- Julkaisemme nyt muistin virkistykseksi striimit jo esitetyistä Saikkua, kiitos! ja Lisää saikkua, kiitos -näytelmistämme. Seuraavalla viikolla striimi-ensi-iltansa Karanteeniteatterissa saa Saikkua, kiitos! OSA 3. Uskomme, että esitys naurattaa katsojia yksityisissäkin tiloissa – ovathan live-tilanteet perinteisesti olleet suorastaan hysteerisiä, jatkaa Kivinen.

Esitysten tarkemmat kuvaukset löytyvät sivuilta www.iltama.fi.