NTRNZ media
07:10 - 30.01.2021 / viihde / Findance
Jääkiekkojoukkue Kirkkoniemen Puckers ja Barents Hockey liiga ehdolle Nobelin rauhanpalkinnon saajaksi

Norjassa menestykseksi nousseen Puckers-TV-sarjan myötä julkisuutta saaneet Kirkkoniemen harrastejääkiekkojoukkue sekä Barents Hockey liiga ovat ehdolla Nobelin rauhanpalkinnon saajaksi rajat ylittävästä yhteistyöstään. Oululainen NTRNZ media Oy vastasi TV-sarjan Suomen tuotannosta, ja oli osaltaan mukana rakentamassa ilmiötä.

Puckers-TV-sarja on tarina arktisesta jääkiekosta, lämpimästä ystävyydestä ja kylmästä kansainvälisestä politiikasta. Sarja seuraa Suomen, Norjan ja Venäjän harrastejääkiekkojoukkueita, jotka pelaavat Barents Hockey liigaa.

Dokumenttisarjaa kuvattiin talvella 2019-2020 kaikissa kolmessa maassa, ja se sai Norjan NRK:lla ensi-illan joulukuussa. Sarja sai huippuarvostelut heti ilmestymisensä jälkeen ja mm. Norjan suurimpiin lehtiin kuuluva Dagbladet antoi sarjalle arvostelussaan täydet pisteet.

- Olin otettu kun Norjan NRK:lta kysyttiin olisimmeko kiinnostuneita hankkeesta. Kun kyseessä oli pohjoiseen sijoittuva laatusarja, kiinnostus vain kasvoi. Aihe jota käsitellään harrastejääkiekon kautta tuntui tärkeältä ja mielenkiintoiselta, kertoo NTRNZ median perustaja ja Puckers-sarjan Suomen vastaava tuottaja Teemu Hostikka.

Nobel-instituutin perusteluissa kerrotaan, että Yhdysvaltojen ja Venäjän suhteiden ollessa tällä hetkellä huonoimmat sitten kylmän sodan, vastaava rajat ylittävä yhteistyö on tärkeä keino ylläpitää rauhaa.

Kokenut palkittu tuotantoryhmä tuotannon takana

Oululainen NTRNZ media vastasi Puckers-sarjan tuotannosta niin Suomessa, kuin myös Venäjällä ja Norjassa. Suomesta Barents Hockey liigaa pelaa Ivalon Tukikepit -joukkue, joiden peliretkiä ja arkea sarja seuraa. Tuotantoryhmä koostui kokeneesta ja palkitusta tiimistä, joka on myös Eränkävijät -sarjan taustalla.

- Puckers-joukkueen Nobelin rauhanpalkinnon ehdokkuus on mielestäni malliesimerkki siitä, että pienetkin teot ja asiat voivat saada isoja positiivisia asioita aikaan. On hienoa, että tämä toiminta saa huomiota ja tunnustusta. Toivon todella, että Barents Hockey liiga jatkuu tulevaisuudessakin ja tämä ehdokkuus rohkaisisi yleisesti rajoja ylittävään ystävyystoimintaan, vaikka harrasteurheilun muodossa, sanoo Teemu Hostikka.

Tuotannon pääkuvaajina Suomessa toimivat Mika Hirvonen ja Miika Ylitalo, ja sarjan tuottamisesta sekä ohjaamisesta vastasivat Anna-Reeta Eksymä ja Teemu Hostikka. Sarja nähdään Suomessa Ylen kanavilla lähitulevaisuudessa.