Jarno Jussila
08:10 - 28.01.2021 / viihde / Findance
Supla-käyttäjät valitsivat vuoden äänikirjan: Tuomas Nyholm - Samu Haber: Forever Yours

Viime vuoden paras äänikirja on valittu! Äänikirjapalvelu Suplan järjestämässä yleisöäänestyksessä kuulijoiden mielestä viime vuoden paras äänikirja nousi esiin selkeällä äänienemmistöllä.

Vuoden äänikirja -voittaja on Tuomas Nyholmin kirjoittama elämäkerta Samu Haber: Forever Yours, jonka lukijana toimii Samu Haber itse. Sunrise Avenue -yhtyeen nokkamiehen Samu Haberin vaiherikasta elämää kertaava Samu Haber: Forever Yours ilmestyi äänikirjana marraskuussa ja nousi heti yhdeksi Suplan kuunnelluimmista kirjoista. Vuoden äänikirja -äänestyksessä teos sai peräti 41,2 prosenttia kaikista annetuista äänistä ja nousi selvällä kaulalla voittajaksi.

"Palkinto lämmittää aivan valtavasti. Kirjan teko oli yksi elämäni kohokohdista eikä tule jäämään unholaan. Siinä sai venyttää ja paukuttaa omia kykyjään ja tutustua henkilöön, joka on tehnyt sensaatiomaisen huikean uran ja on vielä mahtava tyyppikin", kertoo Tuomas Nyholm.

"En voisi olla tyytyväisempi siihen, kuka kirjan kirjoitti. Oli ihan helvetin kivaa ja siistiä päästä tekemään kirjaa huippuammattilaisen kanssa. Olen sata kertaa Tuomakselle luvannut, että tämä on nyt viimeinen muutos, mutta sieltä ei kertaakaan tullut, että mitä sä nyt vielä. En tekisi mitään toisin, vaikka juuri julkaisun kynnyksellä tuli semmoinen olo etten uskallakaan julkaista", Samu Haber kertoo.

Haber toimi itse kirjan lukijana: "Olisi tuntunut oudolta, jos joku muu olisi lukenut kirjan. En ole vielä itse uskaltanut sitä kunnolla kuunnella, oma ääni tuntuu kirjaformaatissa vielä jännittävältä."

Toiseksi Suplan Vuoden äänikirja -äänestyksessä tuli Antti Holman Kaikki elämästä(ni) (lukija: Antti Holma) ja kolmanneksi Delia Owensin Suon villi laulu (lukija: Sanna Majuri). Yhteensä tammikuun ajan käynnissä olleessa äänestyksessä annettiin yli 8 000 ääntä.

Vuoden äänikirja -voittaja julkistettiin eilen Radio Suomipopilla Juuso Mäkilähteen ja Tinni Wikströmin juontamassa suorassa erikoisjuhlalähetyksessä.

"Suuret onnittelut voittajille! Vuoden äänikirjasta ei totisesti jäänyt epäselvyyttä ja äänestäjien valintaan on helppo yhtyä. Hieno kirja ja se, että Samu lukee kirjan itse tuo tärkeän lisän tarinaan ja kuuntelukokemukseen. Suurkiitos myös äänestäjille, jotka lähtivät tuhansittain mukaan nyt kun Vuoden Äänikirja ensimmäistä kertaa valittiin", Suplan sisältöjohtaja Johannes Saukko iloitsee.

Vuoden äänikirja -voittaja valittiin yleisöäänestyksellä kymmenestä esiraadin valitsemasta ehdokkaasta.

Suplan esiraati oli valinnut ehdokkaat vuonna 2020 julkaistujen äänikirjojen joukosta niiden kuuntelumenestyksen ja erilaisten datamittarien, kuten loppuunkuunteluprosentin mukaan. Myös esimerkiksi arviointimenestys sekä kirjan saama yleinen huomio vaikuttivat ehdokaslistalle pääsyyn.

Vuoden äänikirja -palkinnon myöntämisestä on tarkoitus tehdä vuosittain toistuva perinne.

Vuoden äänikirja 2020 -ehdokkaat olivat:

Antti Holma - Kaikki Elämästä(ni) (Lukija: Antti Holma)
Delia Owens - Suon Villi Laulu (Lukija: Sanna Majuri)

Miika Mehmet ja Seppo Lampela - Väkivallan perintö (Lukija: Seppo Lampela)
Hannes Hyvönen ja Marika Lehto - Häkissä (Lukija: Ville Tiihonen)

Lucinda Riley - Auringon Sisar (Lukija: Usva Kärnä)
Ilkka Remes - Kotkanpesä (Lukija: Markus Bäckman)

Henriikka Rönkkönen - Määmatka (Lukija: Krista Putkonen-Örn)
Tuomas Nyholm - Samu Haber: Forever Yours (Lukija: Samu Haber)

Ben McIntyre - Vakooja ja Petturi (Lukija: Jukka Pitkänen)
Sanna Kiiski - Tinder-päiväkirja (Lukija: Outi Vuoriranta)