Viivi Huuska
19:10 - 26.01.2021 / viihde / Findance
Maailma kylässä -festivaali 2021: mukana mm. Sanni ja Tarja Halonen

Kestävän kehityksen ja globaalin keskustelun ilmaisfestivaali, Maailma kylässä, julkaisee ensimmäisiä esiintyjiään.

Festivaalilla esiintyvät muun muassa Sanni, Nicole Willis & Gospel Helsinki sekä presidentti Tarja Halonen. Festivaali järjestetään 29. ja 30. toukokuuta Suvilahdessa, Helsingissä tai virtuaalisesti.

Maailma kylässä -festivaalilla vierailee vuosittain kymmeniä tuhansia ihmisiä, joten festivaalin järjestämisessä varaudutaan pandemiatilanteen takia mahdollisiin yleisökapasiteetin rajoituksiin sekä muihin turvatoimiin.

– Festivaali järjestetään tänä vuonna joka tapauksessa, joten täysin virtuaalinen festivaali on myös mahdollinen, mikäli pandemiatilanne on yhä akuutti toukokuun lopussa. Puhelavan ohjelma striimataan verkkoon aiempien vuosien tapaan, ja mikäli toteutamme festivaalin virtuaalisena, verkon kautta pääsee seuraamaan myös elokuvia, konsertteja ja lastenohjelmaa, kertoo festivaalin viestintäpäällikkö Nelli Korpi.

– Tottakai toivomme, että pääsemme kohtaamaan Suvilahdessa – uskon, että sadat näytteilleasettajamme ja kymmenet esiintyjät toivovat myös tätä. Mutta kaikki on tietenkin kiinni viranomaisten ohjeistuksista ja toisaalta siitä, kuinka pitkälle tilannetta voidaan ennustaa. Näin ison tapahtuman toteutusmuodon pitää olla selvillä viimeistään maaliskuussa, Korpi jatkaa.

Festivaalin teemana kestävä tulevaisuus

Festivaaliohjelmasta julkaistaan tässä vaiheessa sellaisia numeroita, jotka toteutuvat festivaalin toteutusmuodosta riippumatta. Suomen kärkiartisteihin lukeutuva SANNI esiintyy joko festivaalin musiikkilavalla tai striimattavalla keikalla. Suomessa vuosia asunut Yhdysvalloista kotoisin oleva Nicole Willis esiintyy ainutlaatuisessa konsertissa Gospel Helsinki -kuoron kanssa joko festivaalilla tai striimattavassa kirkkokonsertissa. Konsertin tuottaa festivaalin pääyhteistyökumppani Helsingin Seurakuntayhtymä.

Uudistuvalla Maailma kylässä -festivaalilla nähdään paljon keskusteluja, keynote-puheita ja dokumenttielokuvia maailman tilasta ja tulevaisuudesta. Tänä vuonna keskitytään pohtimaa erityisesti kestävää tulevaisuutta.

– Teemaan liittyen meillä on tulossa lukuisia kiinnostavia elokuvanäytöksiä, joista tässä vaiheessa julkaisemme iHuman-dokumenttielokuvan, joka kertoo keinoälyn tulevaisuudesta, avaa festivaalin ohjelmapäällikkö Johanna Eurakoski.

Festivaalin asiaohjelmassa muun muassa presidentti Tarja Halonen puhuu kestävästä tulevaisuudesta. Ulkoministeri Pekka Haavisto ja kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari keskustelevat festivaalin pääyhteistyökumppanina toimivan ulkoministeriön tuottamassa ohjelmassa.

Festivaalin suojelijana toimii Helsingin pormestari Jan Vapaavuori.