Julius Konttinen
22:10 - 20.01.2021 / musiikki / Findance
Figaro ja Vesala yhteistyössä: Kaks toisillemme hellää -duetto tulossa

Monipuolisena biisintekijänä tunnettu laulaja-lauluntekijä Figaro ja Suomen menestyksekkäimpiin artisteihin kuuluva Vesala julkaisevat perjantaina 22. tammikuuta herkän dueton Kaks toisillemme hellää.

Kappaleen ovat tuottaneet Arto Ruotsala ja Heviteemu ja se on ensimmäinen single Figaron tulevalta debyyttialbumilta.

- Kaikessa yksinkertasuudessaan mulle biisi kertoo läheisyydenkaipuusta ja siitä, miten asioista tekee vahingossa turhaan vaikeita. Kirjoitin kappaleen kertsin kitaran kaa joskus mun yksiössä, tiesin jo sillon et nyt on kysees jotain spessua. Oli mahtavaa, et Vesala innostu ja hyppäs messiin – arvostan häntä suuresti tekijänä ja artistina. Kaikki tapahtu tosi luonnollisesti ja must se kuuluu biisissä, Figaro kertoo

Figaron musiikki teki Vesalaan välittömästi vaikutuksen.

- Kuulin Figaron musiikkia sattumalta ja tykkäsin heti niin paljon, että soitin Etenee Recordsin Perttu Mäkelälle että kuka tää on. Perttu sanoi että hän itse asiassa juuri teki levytyssopimuksen Figaron kanssa. Ei mennyt kauaakaan kun sain demon Ruotsalan Artolta ja Figarolta tällaisesta biisiaihiosta, että haluaisinko kokeilla sitä. Sanoin heti että joo mutta tästä pitää tehdä duetto. Kirjoitettiin biisi yhdessä loppuun Figaron ja Arton kanssa ja Heviteemu teki lopputuotannon. Ihan paras duettokumppani ja ihana biisi tuli!, Vesala tuumii

Kappaleeseen on kuvattu elokuvamainen musiikkivideo, jonka on ohjannut Kristian Lindén ja kuvannut Max Smeds. Musiikkivideo luo vahvan kontrastin herkän kappaleen ja artistien esittämien hahmojen kautta.

Espoolaisen Figaron, 23, herkkä tuotanto yhdistelee elementtejä eri genreistä. Musiikki onnistuu luomaan täysin omanlaisensa maailman, jossa teksti käsittelee tarinoita, joihin kuulija uppoaa. Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Figaro tekee yhteistyötä muiden artistien kanssa. Hän julkaisi debyytti EP:nsä Kaikki tai ei mitään joulukuussa 2020. EP esitteli kuulijoille Figaron erilaisia puolia biisinkirjoittajana ja kappaleilla oli mukana Pyhimys, Melo ja Etta.