Mona Salminen / Yle Kuvapalvelu
10:41 - 19.01.2021 / musiikki / Findance
UMK21: virolainen Laura Põldvere mukana biisillä Play - "Haluan, että kuulija avaa kappaleelle sielunsa"
Tallenna itsellesi mahtava Spotify-soittolista!

Vuoden 2021 Uuden Musiikin Kilpailun neljäs finalistikappale, Lauran Play, on julkaistu 19.1.2021 suoratoistopalveluissa. Yle Areenassa on katsottavissa myös kappaleen lyriikkavideo sekä biisinkirjoituksen taustaa avaava Biisin tarina -video.

Laura Põldvere on monipuolinen pop-, jazz- ja improvisaatiolaulaja. Laura oli viime vuosikymmenellä Viron eniten radiosoittoa saanut artisti ja hänen vuonna 2007 julkaistu debyyttinsä nousi yhdeksi Viron suosituimmaksi albumiksi kymmeneen vuoteen. Laura on myös porukan viisukonkari: hän on edustanut Viroa kaksi kertaa Euroviisuissa, vuosina 2005 ja 2017.

Suomessa jo pienestä pitäen paljon aikaa viettänyt, musiikkia tehnyt ja nykyään Espoossa myös HR-alalla työskentelevä Laura asuu puolet ajastaan Suomessa. Hänen kymmenes, talvella 2019 julkaistu albuminsa tuotettiin Vaasassa, ja Laura on myös aloittanut suomen kielen opinnot. Yhä enemmän Suomessa aikaa viettävä Laura kokee UMK:hon osallistumisen luonnollisena askeleena eteenpäin toisen kotimaansa musiikkikentällä. Lopullisen kipinän osallistumiseen Laura sai keväällä toimiessaan UMK:n kansainvälisessä raadissa.

Play on pop-country-biisi kehää kiertävästä ihmissuhteesta

Poppia ja countrya yhdistävässä Play-kappaleessa kerrotaan on-off-ihmissuhteesta, jossa toinen osapuoli kyllästyy palaamaan aina takaisin ja antamaan anteeksi. Laura uskoo, että tarina puhuttelee monia kuulijoita.

“Haluan, että kuulija avaa kappaleelle sielunsa ja saa musiikista voimaa ja tukea, joka auttaa eteenpäin jokapäiväisessä elämässä ja ihmissuhteissa.”

Biisin takana on Lauran itsensä lisäksi tuottaja-säveltäjä Karl-Ander Reismann, jonka kynästä on useita vuosia peräkkäin syntynyt Viron euroviisukarsinnoissa menestyneitä kappaleita, sekä Latvian X-Factorissakin kilpaillut laulaja-lauluntekijä Reinis Straume.

Reismannille yhteistyö Lauran kanssa oli haaveiden täyttymys.

"Olen aina haaveillut kappaleen kirjoittamisesta Lauralle, mutta en koskaan kehdannut ottaa häneen yhteyttä, koska hän on niin tunnettu. Eräänä päivänä sain viestin, jossa kysyttiin, haluanko tehdä biisin yhdessä hänen kanssaan. Viimeinkin, tämä on hetkeni!"

UMK-ammattilaisraati uskoo, että viisumaailmasta tuttu artisti tulee herättämään positiivista huomiota myös Suomessa.

"Laura Põldvere on yksi Viron kokeneimmista ja menestyneimmistä artisteista sekä viime vuosikymmenen soitetuin artisti Viron radioissa. Hän on kaksinkertainen Viron euroviisuedustaja, monille viisufaneille tuttu ääni ja todella monipuolinen artisti. Play on kappaleena 2020-luvun popin malliesimerkki, joka ammentaa vaikutteita countrysta ja discosta. Biisissä kuullaan myös yksi UMK21:n tarttuvimmista pop-kertosäkeistä. Odotamme Lauralta itsevarmaa, eleganttia ja kansainvälisen tason esitystä finaalissa", raati kommentoi.

Suomen opettajat (ja koululaisten vanhemmat?) ansaitsevat oman bilebiisinsä! Klikkaa Spotifyyn ja kuuntele!

Tallenna itsellesi mahtava Spotify-soittolista!