MTV Oy
17:41 - 18.01.2021 / tv-sarjat / Findance
AVA aloittaa helmikuussa uuden päivittäissarjan Home and Away - tästä sarjasta ponnistivat mm. Heath Ledger ja Chris Hemsworth
Hetkinen vielä... Meillä olis sulle juhannuksen paras Spotify-soittolista, tallenna jo nyt täältä

Home and Away on pitkäikäinen australialainen päivittäissarja, joka on pyörinyt kotimaassaan jo vuodesta 1988 lähtien. Monia Hollywoodin kuumia nimiä maailmalle auttaneen sarjan pariin päästään Suomessa helmikuussa mtv-palvelussa ja AVAlla.

Kuvitteelliseen Summer Bayn kaupunkiin sijoittuva Home and Away (1988-) on yksi kansainvälisesti menestyneimmistä australialaissarjoista: se on myyty yli 80 maahan ja on toiseksi pisimpään Australiassa pyörinyt draamasarja monen suomalaisenkin tunteman Neighboursin jälkeen.

Sarjaa aletaan seurata mtv-palvelussa ja AVAlla helmikuussa. Mtv-palvelussa julkaistaan sarjan startin kunniaksi kerralla 10 jaksoa maanantaina 1. helmikuuta. Tämän jälkeen sarjasta julkaistaan viisi jaksoa viikossa, maanantaista perjantaihin. Ohjelma on katsottavissa myös C Moressa. AVAlla Home and Away käynnistyy pari viikkoa mtv-palvelun jälkeen: sarjaa esitetään AVAlla arkisin kello 20.30 maanantaista 15.2. alkaen.

Home and Away kertoo Summer Bayn pienen rannikkokaupungin asukkaiden elämästä iloineen ja murheineen, rakkaustarinoineen ja sydänsuruineen. Suomessa aloitetaan katsominen kaudesta 27. Australiassa 27. kausi pyörähti käyntiin kesällä 2015.

Alun perin sarja kertoi Fletcherin perheestä, Tomista ja Pippasta sekä heidän ottolapsistaan. Vuosien saatossa näyttelijäkaarti ja hahmogalleria on elänyt voimakkaasti. Mukana on kuitenkin vielä kaksi alkuperäistä hahmoa: Alf ja Roo. Hyväntahtoisen mutta äreän Alf Stewartin (Ray Meagher) historiasta löytyy muun muassa leskeksi jääminen ja lapsia, joiden olemassaolosta Alf sai tietää vasta myöhemmin. Ruth "Roo" Stewart (Georgie Parker) on Alfin tytär. Roo on sarjan pahis, ja häntä sarjan ensimmäisinä vuosina näytellyt Justin Clarke on kertonut, että hahmo oli niin inhottu, että näyttelijälle jopa buuattiin sarjan pr-tilaisuuksissa.

Suomalaisille tuttu kasvo sarjassa on Emily Symons, joka näytteli rakastetussa brittisarjassa Emmerdalessa Louise Appletonia. Home and Awayssa Symons on ollut mukana ennen ja jälkeen Emmerdalen vuosien. Home and Awayssa Syons näyttelee Marilyn Chambersia, jolla on sydän paikallaan, mutta ei välttämättä ole huoneen välkyin tyyppi.

Home and Away on ollut monelle supertähdelle ponnahduslauta maailmalle. Sarjassa ovat näytelleet muun muassa Avengers-tähti Chris Hemsworth, Mentalist-sarjasta tuttu Simon Baker, Jokerina ja Brokeback Mountainissa vakuuttanut Heath Ledger, lukuisista menestyselokuvista tutut Naomi Watts ja Isla Fisher, Terapiassa-sarjasta Golden Globe -ehdokkuuden napannut Melissa George sekä Neighbours-sarjassa näytelleen Kylie Minoguen sisko, poptähti Dannii Minogue.

Sarjan on tuottanut Endemol Shine.