Lari Lappalainen / HOK-Elanto
12:41 - 18.01.2021 / viihde / Findance
HOK-Elanto avaa uusia kauppoja Espoossa - mm. Prisma Lippulaiva ja kolme Alepa-kauppaa tulossa

Pääkaupunkiseudun ja metropolialueen yhdeksässä kunnassa operoiva osuuskauppa HOK-Elanto investoi palveluidensa kehittämiseen lähivuosina rajusti erityisesti Espoossa.

HOK-Elannolla on käynnissä viisi omaa rakennushanketta Espoossa. Alepat valmistuvat Matinkylään, Jupperiin ja Kauklahteen, S-market Nöykkiöön ja ABC-autopesula Jupperiin. Näiden lis äksi HOK-Elanto avaa Prisman kauppakeskus Lippulaivaan. Omien hankkeiden osalta investointi on noin 20 miljoonaa euroa.

- Osuuskaupan tehtävä on helpottaa asiakasomistajiensa arkea tuomalla hyviä palveluita ja etuja lähelle, HOK-Elannon kiinteistöjohtaja Jyrki Karjalainen kiteyttää.

- Esimerkiksi Kauklahdessa ei toistaiseksi ole kauppaa, jossa asiakasomistajamme voisi kerryttää omistajan etujaan. Tilanne paranee jouluun 2021 mennessä, kun avaamme Kauklahden keskustaan uuden Alepan, itseasiassa Elannon vanhan kiinteistön paikalle.

- Miestyövuosia kertyy pelkästään jo rakentamisessa useita satoja. Valmistuttuaan myymälät työllistävät yli 150 kaupan alan työntekijää. Välillisiä työllistämisvaikutuksia emme ole vielä arvioineet, mutta ihan merkittäviä nekin tulevat olemaan, Karjalainen summaa.

Kaupan ala työllistää tyypillisesti nuoria ihmisiä ja HOK-Elanto on jo vuosien ajan satsannut myös maahanmuuttajien kotouttamiseen työtä tarjoamalla.

- Maaliskuun 2021 alussa starttaavassa työllisyyden kuntakokeilussa vastuullemme siirtyy TE-toimistolta muun muassa kaikki alle 30-vuotiaat sekä maahanmuuttajataustaiset työttömät työnhakijat. Nuorten osalta olemme asettaneet tavoitteeksemme espoolaisten nuorten työttömyyden puolittamisen vuoden 2022 loppuun mennessä. Jotta onnistumme, tarvitsemme tiivistä yhteistyötä työnantajien kanssa. Tervehdimme ilolla HOK-Elannon tulevien vuosien mittavia investointeja Espooseen. Ne mahdollistavat monenlaisia työskentelyn ja työssäoppimisen polkuja eri ikäisille ja -taustaisille työnhakijoille, sanoo Espoon kaupungin elinkeinojohtaja Tuula Antola.

HOK-Elanto avasi vuonna 2020 Espoossa ekologisen autopesukadun Nihtisiltaan ja Alepan Keilaniemeen sekä uudistetut S-marketit Nihtisillassa, Espoon keskuksessa, Lähderannassa, Pohjois-Tapiolassa ja Saunalahdessa.

Alepa Matinkylä
- avataan 28.1. 2021

Alepa Kauklahti
-valmistuu jouluksi 2021

Alepa ja ABC autopesu Jupperi
- valmistuu talvella 2021-2022

S-Market Nöykkiö
- valmistuu talvella 2021-22

Prisma Lippulaiva
- valmistuu keväällä 2022