Telia
11:41 - 18.01.2021 / pelit / Findance
Telia ja Riot Games jatkavat yhteistyötä - Pohjoismaiden League of Legends -liiga saa jatkoa

Telia ja maailman suurimpiin peliyhtiöihin kuuluva Riot Games jatkavat yhteistyötään.

Yritykset loivat viime keväänä yhdessä Pohjoismaihin uuden League of Legends -liigan, jossa on sekä kansallisia sarjoja että kansainvälinen ulottuvuus. Liigan toinen kausi alkaa tänään maanantaina.

”On aivan mahtavaa aloittaa e-urheiluvuosi näin kovalla sarjalla! Pohjolan League of Legends -joukkueet ovat kovatasoisia ja kehittyvät koko ajan, joten jännittäviä otteluita on luvassa. Kun vielä koronakin on lisännyt e-urheilun suosiota, luvassa on varmasti huippukausi”, kertoo Niklas Segercrantz Telia Finlandin esports-tiimistä.

Telia Esports Seriesin Leaque of Legends -liigan toinen kausi alkaa tänään maanantaina 18.1.2021 klo 18.00. Kausi kestää kahdeksan viikkoa, ja sarjan pelejä voi seurata suomeksi selostettuna aina maanantaisin Twitchistä, mtv-palvelusta, C Moresta ja Telia TV:stä. Suomen finaaliottelu pelataan maanantaina maaliskuun 1. päivä.

Sarjaa pelataan samanaikaisesti Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa. Tälläkin kaudella jokaisen maan kaksi parasta joukkuetta kutsutaan Telia Esports Series Masters -turnaukseen, jonka kaksi parasta puolestaan saa mahdollisuuden karsia Northern League of Legends Championship -sarjaan.

Suomen League of Legends -liigaan tällä kaudella osallistuvat joukkueet:

NYYRIKKI
BlueWhites
Nordic Dogs
Enhanced
PHZ
ex-BuzzKill
Rajan Testaajat
Epic Avalanche

Telian League of Legends -liigaa pyöritetään yhdessä Assemblyn kanssa, jonka enemmistöosuuden Telia hankki kesällä 2018.

Suosio kasvussa varsinkin Tanskassa

Telia Esports Seriesin League of Legendsin viime vuonna pelattu ensimmäinen kausi oli useissa maissa menestys. Ensimmäisellä kaudella jokaisen maan sarjassa kilpaili kahdeksan joukkuetta, ja tänäkin vuonna joukkuemäärä pysyy samana Tanskaa lukuun ottamatta. Tanskan sarjassa kilpailee 10 joukkuetta, sillä Tanskassa useat ammattilaisorganisaatiot, kuten huippujoukkue Astralis, ovat kiinnostuneet sarjasta. Lisäksi Telia haluaa kehittää League of Legendsin ekosysteemiä antamalla mahdollisuuden useammalle joukkueelle.

”Tanskassa e-urheilu on todella suosittua ja pelaajat julkkiksia. Sama ilmiö on varmasti tulossa Suomeenkin. Haluamme olla mukana mahdollistamassa niin amatööri- kuin ammattilaispelaajillekin mahdollisuuden nousta maailman huipulle. Samalla tarjoamme pelaajille ja katsojille maailmanluokan e-urheilusisältöjä ja elämyksiä”, Niklas Segercrantz intoilee.