Yle Kuvapalvelu
12:10 - 16.01.2021 / musiikki / Findance
Iskikö White Wall -sarjan musiikki? Timo Kaukolampi ja Tuomo Puranen -soundtrack nyt Spotifyssa

Timo Kaukolampi ja Tuomo Puranen ovat monessa kunnostautuneita säveltäjiä, muusikoita ja visionäärejä, joiden taustalta löytyy lukuisia projekteja, kuten maailmalla mainetta niittäneet K-X-P ja Op:l Bastards -yhtyeet sekä elokuvamusiikkisävellys Jussi-palkittuun Euthanizer-elokuvaan. Nyt kaksikko on laajentanut osaamisaluettaan tv-sarja tuotantoihin, kun se sai tehtäväkseen säveltää musiikin kahdeksanosaiseen scifi-mysteerisarjaan White Wall.

Säveltäjien mukaan musiikin säveltäminen kokonaiseen tv-sarjaan on ollut laajin urakka, mihin he ovat koskaan ryhtyneet. Kaukolampi kertoo White Wallin äänimaailman koostuvan paljolti efektimäisestä huminasta ja surinasta, joilla vääristetään todellisuutta. Elektroniset impulssit ja syvä modulaarinen syntetisaattori-drone luo tieteiselokuvan taustalle oikeanlaista tunnelmaa ja jännitettä. Soundtrackilla kuullaan myös vierailevia artisteja. Jouhikkoa soittaa Pekko Käppi. Romumetallia, rumpuja ja perkussioita soittavat Tatu Rönkkö sekä Abdissa Assefa, pasuunassa kuullaan Juho Viljasta ja lauluosuksista vastaa Mira Kautto.

White Wall on Suomen ja Ruotsin yleisradioiden (YLE ja SVT) yhteistuotanto, joka yksi historiamme kalleimmista tv-tuotannoista seitsemän miljoonan euron budjetillaan. Aleksi Salmenperän ja ruotsalaisen Anna Zackrissonin ohjaama sarja on esitetty jo SVT:llä syyskuussa 2020 ja Suomessa se sai ensi-iltansa TV1:ssä marraskuussa. White Wall on saanut molemmissa maissa hyvän vastaanoton ja esitysoikeuksia kaupataan parhaillaan ympäri maailman. Sarja on myös ehdolla Kultainen Venla palkinnon saajaksi.

Svart Records julkaisee White Wall -soundtrackin digitaalisesti sekä teoksen vinyyliversio näkee päivänvalon 5.3.2021 - se on ennakkotilattavissa Svart Recordsin verkkokaupasta.

White Wall on katsottavissa Yle Areena -palvelusta. Kuuntele soundtrack Spotifyssa alla: