Mona Salminen / Yle Kuvapalvelu
07:10 - 14.01.2021 / musiikki / Findance
Ensimmäinen UMK21-biisi julki - Oskari Ruohonen eli Oskr - Lie

Vuoden ensimmäinen Uuden Musiikin Kilpailu -biisi on julkaistu.

Oskr eli Oskari Ruohonen on turkulainen laulaja-lauluntekijä, jonka karheanpehmeää ääntä on kuultu aiemmin mm. Yournalist- ja Traffic Island -yhtyeissä. Oskr on musiikillisessa perheessä kasvanut huippulahjakas multi-instrumentalisti, joka on kirjoittanut, soittanut ja tuottanut kappaleitaan sekä itsenäisesti että veljensä kanssa, niin suomeksi kuin englanniksikin. Oskari on Teppo "Matti ja Teppo" Ruohosen poika.

UMK:lla on kunnia toimia Oskr:n uuden uravaiheen ensimmäisenä askeleena, jossa hän palaa juurilleen englanninkielisenä artistina. Uuden suunnan musiikillisiksi innoittajikseen Oskr nimeää James Blaken, Bon Iverin sekä Jon Bellionin.

Oskr:n tunteikas biisi Lie on samaan aikaan pieni ja iso.

- Valitettavan usein käy niin, että tärkeissä tilanteissa ei uskalla sanoa miltä tuntuu, vaan mitä kuvittelee toisen haluavan kuulla. Kulttuurista riippumatta lähes jokainen ihminen voi samaistua biisissä tähän, minkä vuoksi se on Euroviisuissa juuri oikeassa paikassa ja seurassa, Oskr kertoo.

Oskarin oma euroviisusuosikki kautta aikojen on Brainstorm-yhtyeen My Star vuonna 2000.

UMK-ammattilaisraati kommentoi näin:

"Oskr:n ääni on mielettömän ilmaisuvoimainen ja hänen kokonaisvaltainen musikaalisuutensa todella vakuuttavaa. Kappaleella Lie on todella kovia kirjoittajia, jotka ovat tehneet biisejä maailman suurimmille pop-tähdille, mm. Selena Gomezille ja G-Eazylle, ja se kokemus kuuluu. Upean äänen ja modernin pop-tuotannon lisäksi biisin ytimessä on koskettava tarina, josta moni varmasti löytää samaistumispintaa. Hienoa, että joka vuosi UMK tuo esille myös Oskr:n kaltaisia uusia, mutta uskomattoman lahjakkaita artisteja."

Kuuntele Lie Spotifyssa alla: