Jaakko Kahilaniemi
11:10 - 14.01.2021 / tv-sarjat / Findance
Elisa Viihde Viaplay starttaa 2022 uuden draamakomediasarjan Kultakala - "miten kaikki muuttuu, kun äidillä todetaan varhaisiän Alzheimer"

Elisa Viihde Viaplay aloittaa vuonna 2022 uuden kotimaisen alkuperäissarjan Kultakala.

Kultakala on käsikirjoittaja Tatiana Elfin ja tuottaja Essi Hellénin omakohtaisiin kokemuksiin perustuva uusi kotimainen draamakomediasarja äidin ja tyttären suhteesta ja siitä, miten kaikki muuttuu, kun äidillä todetaan varhaisiän Alzheimer.

Tatiana Elfin (mm. Roba ja Keisari Aarnio) ja Anna Dahlmanin (mm. Siskonpeti ja Aikuiset) käsikirjoittamaa ja Anna Dahlmanin ohjaamaa sarjaa tähdittävät Katariina Kaitue, Miila Virtanen, Chike Ohanwe, Helmi-Leena Nummela, Pekka Strang ja Mikko Penttilä. Kultakalan Elisa Viihde Viaplaylle tuottavat Yellow Film & TV:n Essi Hellén ja Anni Pänkäälä.

– Meille on tärkeää tuoda Elisa Viihde Viaplayhin uudenlaisia ja rohkeita sarjoja, joista Kultakala on koskettava esimerkki, kommentoi sisältöliiketoiminnan johtaja Ani Korpela Elisalta.

– Olin vuosia äitini omaishoitaja. Siinä jäivät jalkoihin parisuhde, yöunet ja sosiaalinen elämä. Haluan, että tämä sarja tarjoaa toivoa, samaistumispintaa ja ymmärretyksi tulemisen hetkiä niille, joiden läheinen tai jotka itse sairastavat muistisairautta. Tämä ei ole tarina kuolemasta vaan elämästä, jota pitää elää täysillä ennen kuin on liian myöhäistä, kertoo käsikirjoittaja Tatiana Elf.

– Itseäni inspiroivat komediat vakavista aiheista. Tyttären äitinä ja äidin tyttärenä koen, että siinä suhteessa riittää draamaa, komediaa, itkua ja naurua käsiteltäviksi, vaikka usean TV-sarjan verran, jatkaa käsikirjoittaja-ohjaaja Anna Dahlman.

– Hoidin isäni asioita hänen sairastuttuaan Lewyn kappale -tautiin En usein tiennyt itkeäkö vaiko nauraa isäni tempauksille, mutta nauru kuitenkin aina helpotti. Muistisairaan ja lähiomaisen tarinassa yhdistyvät kiherryttävän epäkorrekti huumori, hiljainen suru ja taisteluhalu elämän jatkumisesta, kertoo alkuperäiskonseptia kehittämässä ollut Essi Hellén, joka toimi myös sarjan toisena tuottajana.