Nine Network Australia / Yle Kuvapalvelu
09:10 - 14.01.2021 / tv-sarjat / Findance
Yle Areena: rakastettu australialaissarja McLeodin tyttäret taas katsottavissa

Rakastettu australialaissarja, McLeodin tyttäret, on julkaistu uudelleen kokonaisuudessaan Yle Areenaan. Lisäksi sarjaa seurataan Yle TV2:lla 14. tammikuuta alkaen.

Syrjäisen australialaisen karjatilan historiassa kääntyy uusi lehti. Isänsä apuna tilaa hoitanut Claire McLeod on jäänyt yksin ja joutuu vielä vastaanottamaan ei-toivotun vieraan – sisarpuolensa, jota hän ei ole nähnyt vuosiin.

Tess Silverman McLeod on asunut äitinsä kanssa kaupungeissa koko ikänsä ja kiertänyt juurettomana ympäri mannerta. Nyt äiti on kuollut ja tyttö saapuu etsimään uutta alkua isänsä kotiin.

Vierailulla on syvempikin syy: isän testamentissa tila on jaettu kahtia ja kumpikin tyttäristä on perinyt siitä puolet. Sisarusten yhteistyöllä ei ole hyvät näkymät. Claire on epäluuloinen sisarensa aikeista ja huolissaan tilan kohtalosta. Tess taas kokee, ettei hän ole tervetullut tilalle, jonka elämänmenosta hän ei myöskään tajua tuon taivaallista.

Tässä miehisessä maailmassa tilanhoito ei ole leikintekoa muutenkaan, ja kun Claire joutuu antamaan lähtöpassit petollisille palkollisilleen, ollaan todella liemessä. Kuinka nainen nyt voisi pyörittää yksinään kokonaista karjatilaa? Mutta yrittänyttä ei laiteta ja Claire aikoo pyörittää Drover’s Runin tilaa, vaikka yksinään. Kuinka hänen käy, joutuuko tila vasaran alle? Entä kuinka käy sisarpuolten keskinäisille suhteille?

Sarja koostuu kahdeksasta tuotantokaudesta, sitä tehtiin 9 vuoden ajan ja jaksoja on kaikkiaan 224. Ohjelma on Yle Areenassa vuoden ajan.

Sarjaa tähdittävät mm. Lisa Chappell, Bridie Carter, Rachael Carpani, Aaron Jeffery, Myles Pollard, Simmone Jade Mackinnon, Marshall Napier ja Jessica Napier.