Marjo Koivumäki / Studio Apris Oy
06:10 - 13.01.2021 / viihde / Findance
Otava julkaisee elokuussa 2021 Jyri Häkämies -kirjan Väistämättä

Otava julkaisee elokuussa 2021 Elinkeinoelämän keskusliiton toimitusjohtajan Jyri Häkämiehen kirjan Väistämättä.

Teoksessa Häkämies kuvaa omakohtaisten kokemustensa pohjalta kuinka sietämättömän vaikeaa on ollut Suomen uudistaminen niin politiikan kuin työmarkkinoiden puolella.

Kansanedustajana, ministerinä ja työmarkkinajohtajana toiminut Häkämies valaisee kirjassaan Suomen poliittisen lähihistorian merkittäviä hetkiä, kuten siirtymistä Tarja Halosen presidenttikaudesta Sauli Niinistön aikaan ja neuvotteluja kiky-sopimuksesta. Kirja vie lukijan politiikan kabinetteihin ja hetkiin, jolloin Suomi ja kokoomus valitsivat johtajia ja suuntia. Teoksessa kuvataan niin Afganistanin sotakenttiä, vääntöjä valtionyhtiöistä kuin Venäjä-puhetta, joka laittoi turvallisuuspolitiikassa seisovat vedet liikkeelle. Kirjaan sisältyy kutkuttavia ja harvojen tiedossa olleita tarinoita politiikan avaintoimijoista.

Väistämättä kasvaa analyysiksi Suomen kipeästi kaipaamista uudistuksista ja poliittisen järjestelmän toivottomasta hitaudesta. Lisäksi Häkämies hahmottaa suomalaiselle työmarkkinajärjestelmälle tietä tulevaisuuteen.

Jyri Häkämies (s. 1961) on kokenut poliitikko ja työnantajajohtaja. Hän on toiminut vuodesta 2012 lähtien Elinkeinoelämän keskusliiton (EK) toimitusjohtajana. Häkämies oli kokoomuksen kansanedustaja 1999–2012 ja Jyrki Kataisen hallituksen elinkeinoministeri 2011–2012.