Jalava
00:10 - 20.12.2020 / viihde / Findance
H. P. Lovecraft -tarinoita suomeksi - Lovecraftin kootut teokset uusina painoksia ja äänikirjoiksi - lukijana Kalle Chydenius
Tallenna itsellesi mahtava Spotify-soittolista!

Jalava julkaisee toivottuina uusina painoksina Lovecraftin kootut teokset I–VI. Lovecraftin suosiosta kertoo elokuussa ilmestyneen H. P. Lovecraftin parhaat -kokoelman painoksen loppuminen parissa kuukaudessa. Lovecraftin yksittäiset tarinat muuntuvat myös kuultavaan muotoon, äänikirjoiksi.

H. P. Lovecraftin kootut teokset -sarjan kaksi ensimmäistä osaa Kuiskaus pimeässä ja muita kertomuksia sekä Varjo menneisyydestä ja muita kertomuksia ilmestyvät joulukuun aikana. Kolmas osa ilmestyy keväällä 2021 ja sarjan loput osat 4­–6 syksyllä 2021.

Kootut teokset ilmestyi alunperin vuosina 2009–2014, ja niiden julkaiseminen oli Kustannus Jalavan perustajan ja pitkäaikaisen kustantajan Markku Jalavan uran yksi kohokohdista.

Jalava julkaisi elokuussa H. P. Lovecraftin parhaat -novellikokoelman, jossa on Lovecraftin parhaimpina pidettyjä novelleja. Ne on valikoinut Markku Jalava ja hän on myös kirjoittanut kokoelmaan esipuheen. H. P. Lovecraftin parhaat sisältää kuusi tarinaa: Väri avaruudesta, Varjo Innsmouthin yllä, Herbert West - elvyttäjä, Hulluuden vuorilla, Charles Dexter Wardin tapaus ja Hautakummun salaisuus.

Kirjasta ilmestyi toinen painos joulukuun puolivälissä.

Lovecraftin yksittäiset novellit ja pienoisromaani muuntuvat myös äänikirjoiksi. Ensimmäinen äänikirja Herbert West – elvyttäjä (1922) ilmestyi joulukuussa, tieteissävytteinen zombitarina hyytää edelleen. Tarinassa nuori lääketieteen opiskelija Herbert West kehittää seerumin, jolla ruumiiden elintoiminnot voi palauttaa. Yritykset johtavat kuitenkin kauhistuttavaan tuhoon, sillä elvytetyt vainajat osoittautuvat väkivaltaisiksi.

Pienoisromaani Hulluuden vuorilla (1931) ilmestyy tammikuun lopulla. Äänikirjojen lukijana on Kalle Chydenius.

Amerikkalaista H. P. Lovecraftia (1890–1937) pidetään ansaitusti kauhun mestarina, modernin kauhukirjallisuuden isänä. Hänen kertomuksissaan keskeistä on silmitön pelko vierasta ja tuntematonta kohtaan, hulluus ja järjettömyys. Lovecraftin perintö ja hänen luomansa Cthulhu-mytologia elävät edelleen vahvasti populaarikulttuurissa.

Lovecraftn teoksiin pääset helposti käsiksi (*sponsoroitu linkki*) täällä.

Suomen opettajat (ja koululaisten vanhemmat?) ansaitsevat oman bilebiisinsä! Klikkaa Spotifyyn ja kuuntele!

Tallenna itsellesi mahtava Spotify-soittolista!