Universal Music
14:10 - 06.12.2020 / musiikki / Findance
Bastille julkaisi Goosebumps-ep:n - "Näiden kappaleiden parissa työskentely on ollut täydellinen harhautus tästä vuodesta"

Brittiyhtye Bastille on julkaissut uuden Goosebumps-ep:n.

Yhtyeen keulahahmo Dan Smith kertoo tuoreesta julkaisusta:

”Näiden kappaleiden parissa työskentely on ollut täydellinen harhautus tästä vuodesta. EP on vain jäävuoren huippu siitä, mitä olemme tänä vuonna saaneet aikaiseksi. Olemme Kenny Beatsin suuria faneja, ja tavattuamme hänet Los Angelesissa kutsuimme hänet studiollemme. Soitimme toisillemme paljon musiikkia, ja hän rakastui ’Goosebumps’-kappaleeseen, ja alkoi heti työskennellä sen parissa.”

Uusi single sekä EP ovat myös esimakua siitä, että Bastillelta on luvassa lisää musiikkia vuonna 2021.

Kymmenen vuotta sitten perustettu Bastille julkaisi ensimmäisen studioalbuminsa Bad Blood vuonna 2013. Levy debytoi Iso-Britannian albumilistan ykkössijalla ja sisälsi kansainvälisen menestyssinglen Pompeii, joka on ylittänyt Suomessa triplaplatinarajan. Kakkoslevy Wild World nousi edellisen tavoin bändin kotimaassa albumilistan ykköseksi ja musiikkilehti NME nosti sen listauksessaan vuoden parhaiden albumien joukkoon. Kaksi vuotta myöhemmin Bastille yhdisti voimansa tuottaja Marshmellon kanssa singlellä Happier, josta tuli molempien artistien tähänastisen uran suurin hitti. Kappale lähentelee Suomessa nelinkertaista platinaa ja oli parhaimmillaan suomalaisradioiden 13. soitetuin biisi. Viimeisimmän ja kolmannen studioalbuminsa DOOM DAYS Bastille julkaisi kesäkuussa 2019.

Nelihenkisen Bastillen muodostavat Dan Smith (laulu), Kyle Simmons (koskettimet), Will Farquarson (basso, kitara) ja Chris Wood (rummut). Yhtye on nähty esiintymässä Suomessa viimeisimmän kerran vuonna 2017 keikalla Ruisrock-festivaaleilla.

Goosebumps-kappalelista:

1. Goosebumps ft. Kenny Beats
2. survivin'
3. WHAT YOU GONNA DO???
4. survivin' (One Eyed Jacks sessions)
5. Goosebumps (One Eyed Jacks sessions)

Kuuntele Goosebumps-ep Spotifyssa alla:

artikkelin avainsanat:
Bastille Kenny Beats