Sara Forsius
08:10 - 02.12.2020 / tv-sarjat / Findance
MTV3:n MasterChef 2020 -voittajaksi kruunattiin helsinkiläinen Patrik Lindström - seuraavaksi luvassa MasterChef VIP

MasterChef 2020 -voittajaksi kruunattiin tiistai-iltana MTV3-kanavalla nähdyssä finaalissa helsinkiläinen keittiömestari ja ravintoloitsija Patrik Lindström.

Helsinkiläinen Patrik Lindström nappasi vuoden 2020 MasterChef-tittelin ja sen mukanaan tuoman 10 000 euron rahapalkinnon ruokaohjelman jännittävässä finaalissa, jossa hänellä oli vastassa niin ikään helsinkiläinen Dani.

Finaalitehtävänä oli tarjota kolmen ruokalajin menu: alku-, pää- ja jälkiruoka. Tuomarit Sikke Sumari, Kari Aihinen ja Tomi Björck maistelivat menut sokkona ja pisteyttivät annokset asteikolla 1-10. Voittajaksi valittiin todella tiukalla kahden pisteen erolla Patrikin menu.

Omaa MasterChef-kokemustaan Patrik muistelee lämmöllä. Ohjelman kuvausten jälkeen Patrikin elämä palautui nopeasti omille urilleen omassa Young Hearts -ravintolassa.

"Sadan prosentin varmuudella voin sanoa, että MasterChef -kisan muistaa loppuelämänsä. Tästä vaan jatketaan täysillä eteenpäin niin kuin ennenkin ja katsotaan mitä uusia ovia ja mahdollisuuksia voitto mahdollisesti availee", Patrik sanoo nyt.

Kisassa oleminen on antanut paljon energiaa pimeään ja ravintola-alaa kurittaneeseen syksyyn.

"Kisassa mukana olo antoi hyvää fiilistä syksyn kiireisiin ja koronarajoitusten kanssa luovimiseen. Välillä oli hieman vaikeaa pitää suu supussa, kun tutut yrittivät kyniä irti juonipaljastuksia ja etenkin naiset Danin puhelinnumeroa", Patrik naurahtaa.

"Voittajan on kuulemma aina helppo hymyillä, mutta muutenkin kisassa mukana oleminen antoi paljon uutta energiaa omaan tekemiseen, sekä tietenkin nipun uusia ystäviä. Kokemuksen jälkeen on nähnyt oman arkityön ja siihen liittyvät luomisprosessit aivan uudessa valossa", hän jatkaa.

"Patrikin näkemys on laaja, hän hallitsee monen eri maan makumaailmat. Tärkeää on myös, että hän osaa laajan repertuaarin alkuruuista jälkkäreihin. Patella oli tekniikka kohdalla ja hän meni aina maku edellä", Tomi Björck sanoo.

"Pate oli tasaisen varma kisan läpi, hän oli hyvä kaiken aikaa. Lisäksi hän oli tunteella mukana, kuten painetehtävässä nähtiin. Hän on pomminvarma ammattilainen, rauhallinen ja tyylikäs herrasmieskokki", kertoo Kape Aihinen.

"Pate oli tiimityössä rauhallinen. Tämä on tärkeä ominaisuus, sillä ravintolan keittiössä täytyy aina pystyä työskentelemään ryhmässä, jossa saattaa olla hyvinkin erilaisia tyyppejä. Patrikin keskittynyt, monipuolisesti osaava ote sopii tähän erinomaisesti”, Sikke Sumari kertoo.

MasterChef 2020 -ohjelman kukin jakso tavoitti noin 900 000 suomalaista – kaikkiaan ohjelmaa on seurannut kauden mittaan lähes 2,6 miljoonaa suomalaista.

MasterChef-ohjelmassa on seuraavana luvassa VIP-kausi, jossa keittiössä mittaa toisistaan ottavat julkisuudesta tutut kokit. MasterChef VIP nähdään MTV3-kanavalla keväällä 2021.