Petri Aho / Nelonen
18:10 - 30.11.2020 / tv-sarjat / Findance
Vain elämää: Pelastakaa Lapset -erikoisjakso 5.12. - kauneimpia joululauluja ja aivan uusia kappaleita

Vain elämää -ohjelmassa on luvassa lauantaina 5. joulukuuta erikoisjakso Vain elämää: Pelastakaa Lapset.

Artistien kanssa tutustutaan niihin lapsiin ja nuoriin, joita Pelastakaa Lapset auttaa lahjoittajien tuella. Ohjelma avaa katsojille avun antamisen merkityksen lasten ja nuorten elämään. Katsojat saavat myös nauttia kauneimmista joululauluista ja aivan uusista kappaleista, joita Vain elämää -artistit ovat tehneet suurella sydämellään hyväntekeväisyysjaksoa varten.

Kiihtyvä koronapandemia on lisännyt lasten eriarvoistumista ja syrjäytymisriskiä Suomessa. Useampi perhe on ajautunut taloudelliseen ahdinkoon. Kotimaamme lapset ja lapsiperheet tarvitsevat nyt vallitsevan koronakriisin seurauksena yhä enemmän monipuolista tukea.

Tulossa on koskettavia kohtaamisia, kun Vain elämää -artistit pääsevät näkemään, mikä merkitys avulla on vähävaraisille ja haastavassa elämäntilanteessa oleville lapsille ja nuorille. Lastenkodissa vierailu avaa silmiä sille, miten lastenkodista tehdään koti, ja vierailu Suomen suurimmassa verkkonuorisotalossa kertoo, miksi verkkonuorisotyö on niin tärkeää juuri nyt.

"Arvostan suuresti sitä, mitä näin, kun tutustuin Pelastakaa Lasten työhön. Olen itse tehnyt koko kolmekymmenvuotisen urani ajan hyväntekeväisyyttä etenkin lapsien tähden. Tänä vuonna olen mukana vähävaraisten ja syrjäytymisvaarassa olevien lasten tukemisen mahdollistamiseksi", sanoo Arja Koriseva.

Ohjelmassa näytetään konkreettisesti, miten apu voi muuttaa lapsen koko elämän. Vain elämää -artisti Mariska tapaa Toven, joka on ollut 8-vuotiaasta asti oman elämänsä vastuunkantaja. Tove esitti pikkutyttönä olevansa keskiluokkaisen perheen lapsi, mutta sitä hän ei ollut. Hän oli lapsi, jonka oli huolehdittava itse itsestään. Pelastakaa Lasten antaman oppimateriaalituen turvin Tove on tänä päivänä unelma-ammatissaan.

Koskettavien tarinoiden ja auttamisen ilon lisäksi katsojat saavat tunnelmoida kauneimpien joululaulujen äärellä ja kuulla artisteilta täysin uusia ja ennenkuulumattomia kappaleita. Samalla haastetaan suomalaiset auttamaan vaikeissa tilanteissa eläviä lapsia Suomessa.

"Yhteistyö Vain elämää –tuotannon ja Nelosen kanssa antaa meille mahdollisuuden kertoa konkreettisesti, mikä merkitys lahjoittajien tuella on perheiden ja lasten koko elämään. Olemme kiitollisia siitä, että artistit lähtivät sydämellään tekemään aivan uudenlaista Vain elämää -jaksoa. Heidän halunsa auttaa kuuluu jaksossa esitettävissä kappaleissa ja näkyy, kun he avosydämin tutustuvat tukemiimme perheisiin, lapsiin ja nuoriin", kiittää kampanjapäällikkö Mari Asu Pelastakaa Lapsista.

Hyväntekeväisyysohjelman Vain elämää -artistit ovat syksyn kaudelta tutut Arja Koriseva, Reino Nordin, Jannika B, Ressu Redford, Stig, Mariska, Herra Ylppö ja Vesku Jokinen.

Oletko menossa Jysäreille tai innostaako ysärimusa muuten? Jysäri 2024 -esiintyjät nyt soittolistalla! Klikkaa Spotify-soittolistaan!