Disney+
13:10 - 28.11.2020 / elokuvat / Findance
Disney+ julkaisi Anna Sewellin Uljas Musta -kirjaan perustuvan elokuvan Black Beauty - Mackenzie Foy tähdittää

Disney+ esittää nyt yksinoikeudella Ashley Davisin ohjaaman ja käsikirjoittaman alkuperäiselokuvan Black Beauty.

Elokuva perustuu Anna Sewellin klassikkoromaaniin Uljas Musta.

Tässä ajattomassa mukaelmassa tapaamme Black Beautyn, villihevosen, joka syntyy vapaana Amerikan länsiosissa. Beautyn maailma mullistuu, kun se ja sen perhe pyydystetään ja viedään pois kotiseudultaan. Beauty ajetaan pölyiseen aitaukseen, johon se pelkää jäävänsä loppuiäkseen. Hevosen onni kuitenkin kääntyy.

Kun hiljainen, ystävällinen hevoskuiskaaja John Manly tulee New Yorkista adoptoimaan mustangia, hän kiinnittää huomiota Beautyn tuliseen luonteeseen. Manly päättää ottaa Beautyn koulutettavaksi Birtwickin talliin muttei ole varma saadaanko siitä koskaan kesyä. Beauty on murtunut ja vihainen, kun siltä on viety kaikki tuttu ja turvallinen, eikä se siksi luota ihmisiin.

Pian Johninkin maailma järkkyy, kun hänen sisarentyttärensä, seitsemäntoistavuotias Jo Green ilmestyy hänen kotiovelleen. Kuten Beauty, Jo’kin on menettänyt perheensä ja on henkisesti murtumispisteessä. Hevosen ja tytön keskinäisen yhteisymmärryksen myötä kummankin haavat alkavat hiljalleen parantua. Heidän välilleen muodostuu koko elämän kestävä side, joka ei katkea edes silloin, kun Beauty viedään Jo’lta ja se kokee seikkailuja useamman omistajan palveluksessa.

Elämänsä eri vaiheissa Beauty oppii uusia asioita rakkaudesta, menetyksistä, ilosta ja surusta ja ystävyyden ihmeellisestä voimasta. Elokuvan tapahtumat, paikat ja roolihahmot mukailevat alkuperäistä tarinaa Black Beautysta nykyaikaisessa valossa, ja pääsemme seuraamaan, kuinka yksi kirjallisuuden kuuluisimmista hevosista yrittää löytää takaisin rakastamansa tytön luo.

Elokuvaa tähdittävät:

Mackenzie Foy - Jo Green
Kate Winslet - Black Beauty (ääni)
Fern Deacon - Georgina Winthorp
Claire Forlani - Mrs. Winthorp
Iain Glen - John Manly

Katso Black Beauty -traileri alla: