Nelonen / Jukka Alasaari
15:10 - 23.11.2020 / tv-sarjat / Findance
Big Brother Suomi -ohjelmalla hurja suosio Ruutu-palvelussa - finaaliviikko alkaa hyväntekeväisyysmerkeissä

Jo 11 viikkoa pyörineessä Big Brotherissa alkoi tänään hyväntekeväisyystehtävän siivittämä superjännittävä finaaliviikko, jonka päätteeksi ensi sunnuntaina tiedetään jo koko kauden voittaja.

Ruudussa 24/7 -palvelun kahta streamia on käynnistetty kauden aikana yhteensä noin 25 miljoonaa kertaa. Keskimäärin 24/7 -streameja startataan noin 350 000 kertaa päivässä.

Nelosen päivittäisten koostejaksojen ja sunnuntain livejen tallenteita on puolestaan käynnistetty Ruudussa yhteensä 4,2 miljoonaa kertaa. Lisäksi ohjelman kohokohdista kerätyt klipit ovat keränneet Ruudussa 7 miljoonaa käynnistystä. Yhteensä Big Brother -sisältöjä on siis käynnistetty pelkästään Ruudussa uskomattomat yli 36 miljoonaa kertaa.

Isoveljen järjestämiä juonenkäänteitä, mökin ja talon kahtiajakoa, Artun ja Ellan hempeitä hetkiä, Yöpartion jekkuja, Samin ja Vilin kärkkäitä mielipiteitä, Olli-Pekan yöllistä lehmähetkeä, Joelin Lievestuoreen salsaa ja paljon muuta on nauliinnuttu seuraamaan myös lineaari-tv:n ääreen.

BB-viikon kohokohta on tietenkin sunnuntaisin nähtävä suora lähetys, jossa yksi tai useampi asukas häädetään talosta. Elina Kottosen juontamien lähetysten keskikatsojamäärä on syksyn aikana ollut 368 000 katsojaa. Alma Hätösen ja Kimmo Vehviläisen juontamia koostelähetyksiä on päivittäin seurannut keskimäärin 252 000 katsojaa.

Big Brother Suomi pääsee hurjiin tavoittavuuslukuihin myös niin kutsutuilla TotalTV-luvuilla, joilla lasketaan ohjelman tavoittavuus Ruudussa sekä kaikkina tv:n esityskertoina yhteensä.

Big Brotherin lukujen voidaan sanoa olevan poikkeuksellisia, sillä ohjelma on syksyn aikana tavoittanut tv:ssä ja Ruudussa yhteensä noin 2,9 miljoonaa suomalaista, eli noin 56 prosenttia koko Suomen väestöstä.

Erityisen omistautunutta katselu on nuorten, 25–44-vuotiaiden naisten keskuudessa, jossa ohjelma on tavoittanut huimat 68 prosenttia väestöryhmästä. 25–44-vuotiaiden miesten ja naisten kohderyhmässä Big Brother Suomi on tavoittanut niin ikään kunnioitettavat 64 prosenttia väestöryhmästä.

BB-talossa alkoi tänään finaaliviikko, jonka aikana asukkaat tekevät jälleen hyväntekeväisyyttä. BB-talo muuttuu tonttupajaksi, jossa asukkaat pääsevät koko viikon ajan paketoimaan Hope ry:lle lahjoitettavia joululahjoja, jotka päätyvät ilahduttamaan vähävaraisten perheiden joulunviettoa.

Talossa on tällä hetkellä kuusi asukasta: Arttu, Joel, Kristiina, Julia, Paula ja Olli-Pekka. Finaaliäänestys on käynnissä koko viikon, mutta kaikki kuusi asukasta eivät suinkaan pääse finaaliin asti. Loppuviikosta nähdään nimittäin kaksi yllätyshäätöä, kun sillä hetkellä vähiten ääniä saanut asukas häädetään koostelähetyksen aikana sekä perjantaina että lauantaina.

Näin ollen finalisteja on lauantain jälkeen jäljellä enää neljä, ja yksi heistä voittaa sunnuntain 29.11. finaalilähetyksen päätteeksi koko Big Brotherin ja 30 000 euron rahapalkinnon.

Katsopa vielä Suomen paras bilelista Spotifyssa - lupaamme parhaat bileet! Klikkaa soittolistaan ja tallenna!Tallenna itsellesi mahtava Spotify-soittolista!