Viaplay
12:10 - 18.10.2020 / tv-sarjat / Findance
Viaplay-alkuperäissarja Wisting saa jatkoa - "Olen kiitollinen ja nöyrä ensimmäisellä kierroksella saamastamme palautteesta"

Viaplay-suoratoistopalvelun alkuperäissarja, Wisting, tulee saamaan jatkoa keväällä.

Toisen tuotantokauden kuvaukset on aloitettu ja mukana ovat jo ensimmäisestä kaudesta tutut Sven Nordin, Mads Ousdal ja Thea Green Lundberg.

Wisting-sarja perustuu rikoskirjailija Jørn Lier Horstin best seller -kirjoihin Illvilje ja Nattmannen.

Sven Nordin sai paljon kiitosta tulkinnastaan kokeneena poliisina William Wistinginä. Nyt hän palaa Larvikin upeisiin maisemiin yhdessä muiden ensimmäiseltä kaudelta tuttujen näyttelijöiden kuten Thea Green Lundbergin ja Mads Ousdalin kanssa.

”Olen kiitollinen ja nöyrä ensimmäisellä kierroksella saamastamme palautteesta. On hienoa että pääsemme nyt vihdoin jatkamaan Wistingin parissa. Olemme kaikki kovasti odottaneet sitä että pääsemme tekemään töitä yhdesssä”, sanoo Sven Nordin.

Trygve Allister Diesen jatkaa ohjaajana ja pääkäsikirjoittajana kaikissa kauden kahdeksassa jaksossa. Muina käsikirjoittajina jatkavat Vegard Steiro Amundsenin ja Jadranko Mehicin.

Illvilje-kirjaan (2019) perustuva kauden ensimmäinen puolisko alkaa dramaattisesti tuomitun sarjamurhaajan paettua Wistingin huostasta. Wistingin on siis ryhdyttävä metsästykseen, ennen kuin murhaaja iskee jälleen. Juoneen punoutuu myö Wistingin tytär Line, joka sattumalta näkee paon.

Kauden neljä viimeistä jaksoa perustuvat Horstin kirjaan Nattmannen (2009). Tarina alkaa, kun Larvikin keskustasat löytyy naisen pää. Naisen henkilöllisyyttä ei tiedetä, ja William Wistingin on kohdattava uransa irvokkain tapaus.

Jørn Lier Horstin William Wistingistä kertovia kirjoja on myyty Norjassa yli miljoona kappaletta ja niitä on julkaistu yli 25 maassa. Viaplay-sarja rikkoi Pohjoismaiden ennätyksiä, ensimmäisen kauden ilmestyttyä keväällä 2019. Sarja on hiljattain myyty useisiin maihin, kuten Yhdysvaltoihin, Australiaan, Espanjaan, Alankomaihin ja Kanadaan. Englannin yleisradioyhtiö BBC näytti Viaplay-sarjan Isossa-Britanniassa.

"Katsojat ovat runsaslukuisesti toivoneet jatkoa sarjalle, joten on hienoa hienoa, että olemme päässeet aloittamaan uuden kauden äänittämisen Norjan suosituimpien poliisien kanssa", Nordic Entertainment Groupin (NENT Group) sisältöpäällikkö Filippa Wallestam sanoo.

Wisting-kirjoja on tilattavissa (*sponsoroitu linkki*) täällä.