Pixabay
13:10 - 01.10.2020 / viihde / Markku Leppilampi
Disney irtisanoi 28 000 työntekijää - syyttää Kalifornian päättäjiä

The Walt Disney Co. ilmoitti [lähde] irtisanomisista Disneyland ja Disney World -huvipuistoissa. Irtisanomisista jättiyritys syyttää Kalifornian osavaltiota.

Koronavirukseen liittyvät säädökset pakottivat Disneyn huvipuistot sulkemaan ovensa maaliskuussa koronaviruksen vuoksi. Alun perin sulkutoimien piti kestää vain hetken, mutta pandemian massiivisuuden tultua selväksi, puistot pysyivät kiinni kuukausia.

Floridassa sijaitseva Disney World avasi ovensa heinäkuussa - tosin vain rajoitetusti sosiaalisen etäisyyden noudattamisen toteutumiseksi. Myös Disneyland Kaliforniassa aikoi avata samassa kuussa, mutta koronavirustapausten jälleen kasvaessa ovet pidettiin kiinni, eivätkä ne ole avautumassa lähitulevaisuudessa.

Disneyn huvipuistojen johtoportaassa työskentelevä Josh D'Amaro osoitti julkisen pyynnön Kalifornian kuvernöörille Gavin Newsomille, että tämä auttaisi heitä avaamaan Disneylandin. Hän pyysi myös ohjeistuksia, jotka ovat "reiluja ja oikeudenmukaisia". Kuvernööri ei tiettävästi vastannut lainkaan.

The Walt Disney Co. on pitänyt ilman työtehtäviä olevia henkilöitä lomautettuna huhtikuusta saakka, mutta maksoi heille vielä tähän saakka terveydenhoitoetuuksia. Sulkutoimenpiteet ovat kuitenkin nyt johtaneet valtaviin irtisanomisiin. The Walt Disney Co. irtisanoikin olosuhteiden pakosta peräti 28 000 työntekijää sekä Disneylandista että Disney Worldista.

Disney on investoinut puistojensa uusiin huvituksiin, mutta nyt ne ovat käyttämättömänä. Star Wars: Galaxy's Edge avautui Disneylandissa, mutta se ehti olla vain muutamia kuukausia käytössä. Heillä on ollut valmisteilla myös Avengers Campus -niminen kohde useammassa puistossa.