Isabel Andersson
10:10 - 30.07.2020 / viihde / Findance
Suomipoppari laihdutti ketogeenisellä ruokavaliolla - katso kuvat

Toukokuussa Sanna Rönnberg eli Sana siivosi vaatekaappiaan. "Shokki oli valtava kun tajusin, etten mahdu esiintymisasuihini. Enkä oikeastaan juuri muuhunkaan.", Sanna kertoo. "Päätin sillä sekunnilla, ettei asiat voi jatkua näin."

Sanna on yrittänyt muuttaa elämäntapojaan useita kertoja jo aiemmin, mutta palannut aina vanhaan. "Olen kokeillut kaiken laihdutusvalmisteista Hypoxiin, mutta en ole löytänyt sopivaa pysyvämpää ratkaisua. Olen aina tykännyt syödä ja tiukat ruokavaliot ovat olleet hankalia noudattaa."

Sannalla on taustallaan alkoholiongelmaa, sekä lievää syömishäiriötä. "En ole ikinä ollut tyytyväinen itseeni. Olen aina verrannut itseäni muihin ja ruoskinut itseäni. En ole osannut olla armollinen itselleni.", Sanna harmittelee. "Olen esittänyt todella itsevarmaa, vaikka en ole sitä. Olen vaan halunnut olla esimerkillinen ja vahva."

Toukokuussa Sanna löysi ketogeenisen ruokavalion ystävänsä kautta, joka oli saanut sen avulla hyviä tuloksia. "Luin netistä paljon tietoa ja ostin valmennuksen. Ystäväni myös auttoi alussa. Mukavaa, kun oli joku läheinen, joka ymmärsi mitä teen."

Ruokavalio on tuntunut sopivalta ja Sannalta on lähtenyt kahden ja puolen kuukauden aikana noin 30 senttiä ja viime punnituksen mukaan 6kg. "En käytä vaakaa, mutta käydessäni Helsingissä äänittelemässä, nousin tuottajani vaa'alle. Hän vielä puolisoineen nukkui, mutta riemullani ei ollut rajaa. Huusin vaan ihan täysiä, että toimiiko tää vaaka oikeasti! Vastaus oli myönteinen sen unisen muminan seasta.", Sanna nauraa.

Ketogeeninen ruokavalio sisältää vain vähän hiilihydraatteja, riittävästi proteiinia ja runsaasti rasvaa. "Alkuun se tuntui oudolta, että miten tällainen voi muka laihduttaa? Ja miten voisin olla syömättä leipää tai suklaata? Hiilarihimot katosivat kuitenkin alle viikossa, enkä ole kaivannut niitä ollenkaan. Lähes kaikelle on korvaaja, ja ruokailut ovat todella monipuolisia. Myös ketogeenisiä herkkuja saa syödä."

Sanna mittasi alussa itsestään mittoja viikon välein, nykyään harvemmin. "Alussa ajattelin sen motivoivan, jos senttikin on lähtenyt. Ja niin se motivoikin. Sentit alkoivat karista nopeasti. En itse nähnyt muutostani, enkä ymmärtänyt kuinka paljon kehoni oli muuttunut, ennenkuin sovitin vaatteita, jotka ei aiemmin mahtuneet. Silloin mä näin, että hitto, mähän olen laihtunut."

Laihtunut olomuoto ei ole ketogeenisen ruokavalion ainoa positiivinen puoli. "Tää fiilis on mahtava! En ole ikinä voinut näin hyvin. Olen energinen, iloinen ja itsevarma. Olen oppinut tämän myötä olemaan itselleni oikeasti armollinen, enkä enää stressaa painostani tai ruoski itseäni. Tämä muutti mun elämän. Yllättävän pienestä se on kiinni."

Alla kuvat:

Sanna Rönnberg
Sanna Rönnberg

Sanna Rönnberg
Sanna Rönnberg

Sanna Rönnberg
Sanna Rönnberg

artikkelin avainsanat:
Sana