Bloody Disgusting
16:10 - 11.07.2020 / elokuvat / Findance
Suomalaisohjaaja Toni Kristian Tikkanen ja Game of Thrones -tähti Emilia Clarke päätyivät samaan kauhuelokuvaan Murder Manual

Suomalaisohjaaja Toni Kristian Tikkanen työryhmineen huomasi hämmästyksekseen olevansa osa Game of Thronesin lohikäärmekuningattarena tunnetun Emilia Clarken uusinta elokuvaa Murder Manual.

Murder Manual on kauhuelokuva-antologia, eli se koostuu lyhyistä tarinoista jotka nidotaan yhteen teemallisesti ja ympärystarinan kautta. Vastaavia elokuvia takavuosilta ovat olleet mm. Tales from the Crypt, V/H/S ja The ABCs of Death.

Tikkasen muutama vuosi sitten ohjaama The Silent -lyhytelokuva on yksi näistä elokuvan tarinoista. Kyseiseen antologiaan se päätyi Tikkasen amerikkalaisen levittäjän kautta.

- Suoraan sanottuna koko juttu tuli yllätyksenä. Tiesin toki, että leffaa on kaupattu sinne tänne ja että joku uusi julkaisu olisi tulossa, mutta itse julkaisun sisältö Game of Thrones -tähtineen oli hauska ja hämmentävä uutinen. Jos tästä ei hassun anekdootin lisäksi muuta koidu, niin onhan se ainakin hauskaa nähdä kuvaushetkellä vasta viisivuotiaan, loistavan päätähtemme Frida Rossin nimi Emilia Clarken alapuolella.

The Silent on julkaistu aiemmin mm. maailman suosituimman kauhuelokuvasivusto ja elokuvatuotantoyhtiö Bloody Disgustingin levittämänä. Palkittu lyhytelokuva kiersi myös aikanaan yli 40 festivaalilla 15 eri maassa.

Kauhuvaikutteinen The Silent kertoo pienen tytön matkasta unimaailman ja vielä painajaismaisemman todellisuuden välissä.

Bloody Disgustingin toimittaja B.A. Lewandowski kirjoitti siitä arviossaan seuraavasti: "Tämä on kauhuelokuva, josta Bergman olisi ollut ylpeä - vahvasti tyylitelty ja kerronnaltaan sekä symboliikaltaan salamyhkäinen."

Murder Manual on jo julkaistu Yhdysvalloissa ja Kanadassa, mutta Suomen julkaisusta ei ole vielä tietoa. The Silent -lyhytelokuvan voi katsoa kuitenkin erillään jo ilmaiseksi YouTubesta:

Katsopa vielä Suomen paras bilelista Spotifyssa - lupaamme parhaat bileet! Klikkaa soittolistaan ja tallenna!Tallenna itsellesi mahtava Spotify-soittolista!